01:05 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  220613

  Fostul ofiţer al Serviciului Român de Informaţii susţine că începerea urmăririi penale împotriva lui Dăncilă explică de ce s-a vrut cu tot dinadinsul ca Horodniceanu să conducă în continuare DIICOT.

  BUCUREŞTI, 28 iun — Sputnik, Georgiana Arsene. Ştirea de astăzi, potrivit căreia procurorii DIICOT au început urmărirea în rem pentru două fapte reclamate în plângerea depusă de Ludovic Orban contra premierului Viorica Dăncilă — înaltă trădare şi divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, — l-a făcut pe fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir să ajungă la nişte concluzii extrem de interesante.

  Într-o postare de pe pagina sa de Facebook, Dragomir susţine că această întâmplare nu este altceva decât o lovitură de stat şi că acum se folosesc procurorii pentru a duce la capăt ceea ce nu a reuşit moţiunea de ieri.

  „Se arată adevărata faţă a lui Horodniceanu. Înţelege, de ce au fost disperaţi să îl menţină în funcţie. DIICOT a luat locul DNA, este instrumentul statului paralel de a ataca Guvernul şi Coaliţia", a precizat Dragomir, care a adăugat că încearcă să o atace pe Viorica Dăncilă pentru a o salva pe şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

  Mai mult, fostul ofiţer SRI atrage atenţia asupra unui fapt de o gravitate extraordinară, care ar putea genera anarhie şi spune că, dacă preşedintele Klaus Iohannis va decide să o demită pe Viorica Dăncilă, va fi un act de trădare a democraţiei.

  „Ceea ce DIICOT stârneşte astăzi este începutul unei lovituri de stat împotriva democraţiei parlamentare din România", a explicat Dragomir.

  Totuşi, acesta spune că lovitura de stat instrumentată de instituţia amintită nu va reuşi, iar toţi cei care participă la ea vor fi traşi la răspundere.

  Reamintim că, ieri, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost respinsă de Parlament, înregistându-se 162 de voturi pentru, dintr-un necesar de 233.

  Tematic

  Dragomir, mesaj pentru şeful DIICOT: „Dacă tăceai, filosof rămâneai!"
  Dragomir elimină suspiciunile: “Aceste dezinformări au luat sfârşit.”
  Dragomir: „România a fost arestată de o mână de „rezistenţi" care fac legea!"
  Dragomir: „La cel mai înalt nivel sunt şi plagiatori furăcioşi analfabeţi”
  Dragomir, atac dur la Horodniceanu: „Începem cu un prim document..."
  Dragomir confirmă: „3000 de euro ziua de filaj la Serviciul Român de Informaţii"
  Trădătorii de ţară tremură azi. Dragomir: „Începe bătălia finală!"


  Știrile Zilei