08:24 19 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.54
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Liviu Dragnea

  Lovitură de teatru: nou dosar penal pentru Liviu Dragnea - "Represalii"?!

  © Photo: Facebook / PSD
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  570824

  O sesizare a unui oficiu european, un dosar clasat inițial, dar în perioada în care se aștepta revocarea șefei DNA s-a făcut cerere de redeschidere a cazului.

  BUCUREȘTI, 9 iul — Sputnik, Evan Răutu. Pe 26 septembrie 2018 urmează să aibă loc ședința de judecată în care judecătorii ÎCCJ vor lua o decizie care poate fi o nouă lovitură pentru președintele PSD. Mai precis, un dosar penal care i s-ar putea redeschide lui Liviu Dragnea, în baza unei recente solicitări a procurorilor DNA.

  Este vorba de sesizare chiar foarte recentă — înregistrată pe 3 iulie 2018. Obiectul dosarului este "confirmare redeschidere urmărire penală".

  "Represalii", titrează agenția DC News, care a publicat o copie după fișa dosarului.

  Detalii dosar Liviu Dragnea
  Captură ecran
  Detalii dosar Liviu Dragnea

  Dosarul în cauză a fost lucrat de DNA și făcut public anul trecut, pe 13 noiembrie 2017, când procurorii au început urmărirea penală pe numele mai multor persoane, la loc de frunte fiind Liviu Dragnea.

  Dosarul a fost constituit pe baza unei sesizări a OLAF, iar președintele PSD este acuzat printre altele de constituirea unui grup infracțional organizat, folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, informează sursa citată.

  Iată și comunicatul de presă al DNA, din 13 noiembrie 2017:

  "Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, președinte al Consiliului Județean Teleorman, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri. Grupul inițiat în anul 2001 are ca principal scop obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații".

  Din informațiile DCNews aflăm și că procurorul de caz a clasat dosarul, dar superiorul său ierarhic ar fi infirmat decizia de clasare, cerând instanței redeschiderea dosarului.

  Tematic

  Știrea nopții: Lovitură teribilă pentru Dragnea, chiar după boicotul de la ambasada SUA!
  Anunț bombă – Dragnea și Tăriceanu boicotează recepția de Ziua Națională a SUA
  Scandalul momentului: Ce i-ar fi făcut Hellvig și Coldea lui Dragnea
  Cel mai mare vinovat în cazul Dragnea - cine e marele provocator
  Un medic, atac devastator la Dragnea: „Lor când aveţi de gând să le cereţi scuze?"
  Prima declarație a lui Dragnea după condamnare - e identificat încă un inamic!
  Știre de ultimă oră, care l-ar putea afecta grav pe Dragnea!


  Știrile Zilei