09:58 13 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.46
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Anca Jurca

  Surpriza de la DNA - locul lui Kovesi e luat de fiica unui celebru procuror

  © Photo: Facebook / Anca Jurca
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  129453

  Datorită apropierii de Laura Kovesi și apartenenței la delegația de la GRECO, e de presupus că nu va exista o „armonie" cu actuala Coaliție - și cu ministrul Justiției.

  BUCUREȘTI, 9 iulie, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Deși procedural interimatul de la șefia DNA ar fi trebui asigurat de unul dintre adjuncții Laurei Kovesi, șeful Ministerului Public, procurorul general Augustin LAzăr a numit-o interimar pe Anca Jurma, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

  "Ca urmare a decretului prin care preşedintele României a dispus revocarea din funcţia de procuror şef al DNA a doamnei Laura Codruţa Kovesi şi a publicării acestuia în Monitorul Oficial al României, procurorul general al PÎCCJ, domnul Augustin Lazăr, a emis astăzi ordinul de delegare în această funcţie a doamnei Anca Jurma, procuror în cadrul DNA", se precizează într-un comunicat al Parchetului General.

  Anca Jurma s-a născut la 10 decembrie 1966, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti (1990) şi este Doctor în drept (2010), al aceleași Univertăți.

  A fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 3 Bucureşti, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

  În 2000-2002, a fost procuror şef al Biroului de cooperare internaţională şi programe din cadrul Secţiei de reprezentare şi cooperare internaţională din Parchetul de pe lângă ÎCCJ.

  Din 2002, Anca Jurma este procuror în cadrul PNA (apoi DNA). A îndeplinit pe parcursul a două mandate atribuţiile de procuror şef al Serviciului de cooperare internaţională şi programe din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ulterior fiind numită consilier al procurorului şef al DNA.

  Este vicepreşedinte al Reţelei Europene Anticorupţie (EPAC/EACN) și membră a delegaţiei României la GRECO (Grupul de State împotriva Corupţiei).

  Mai multe date în CV-ul postat pe site-ul www.epac-eacn.org.

  Alte date intersante aflăm din Lumea Justiției. Astfel, precizează publicația fondată de Răzvan Savaliuc și Adina Anghelescu Stancu, Anca Jurma "nu a instrumentat un dosar în ultimii 15 de ani".

  Mai mult, LuJu afirmă că Anca Jurma este fiica fostului procuror general al României și judecător al Curții Constituționale, Nicolae Cochinescu. De menționat și că tatăl și fiica par a avea opțiuni diferite — Cochinescu a fost numit în funcții de Ion Iliescu și demis de Valeriu Stoica (din funcția de procuror general). În schimb, conform presei, ar fi o apropiată a Monicăi Macovei și chiar a generalului Coldea.

  Oricum, datorită legăturii (apropiate) cu Laura Kovesi și apartenenței la delagația de la GRECO, este de presupus că nu va exista o „armonie" cu actuala Coaliție — și, probabil, nici cu ministrul Justiției.

  Tematic

  Vicol, atac devastator la Kovesi: „Lacrimi de crocodil, ipocrizie dusă la extrem"
  Laura Kovesi - atitudine surprinzătoare, mesaje puternice, cu adresă precisă
  Gata: Iohannis a revocat-o pe Laura Kovesi
  Tagurile:
  interimat, DNA, Anca Jurca, România


  Știrile Zilei