22:02 19 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.11
 • RUB0.26
 • RON4.16
 • UAH0.62
  Donald Trump și Klaus Iohannis

  Acum: Iohannis, întâlnire cu Trump - teme care pun pe jar România

  © Facebook / Preșidenția României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Summitul NATO de la Bruxelles 2018 (22)
  88010

  Președintele român a anticipat o temă a discuției în discursul său de ieri. Iohannis are obligația de a aborda tema investițiilor SUA în industria militară a României

  BUCUREȘTI, 12 iul — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Prezent la Bruxelles la lucrările Summit-ului NATO, președintele României, Klaus Iohannis a fost inclus în agenda de întâlniri a președintelui american Donald Trump.

  Discuțiile de la întâlnirea programată la ora 11 au ca temă consolidarea rolului României în asigurarea securității flancului estic al NATO — o temă pe care președintele român a anticipat-o prin discursul său de ieri.

  Dar, în ciuda laudelor aduse României pentru îndeplinirea promisiunii de a aloca 2% pentru Apărare, bani care s-au dus în mare parte pe achiziția de echipament produs de firme americane, este de așteptat ca Trump să discute cu Iohannis despre posibilitatea majorării acestei contribuții.

  În același timp, președintele român are obligația (politică) de a aborda tema investițiilor americane — cel puțin în infrastructura și industria militară a României, dar și în schimbarea modalității de plată a echipamentelor militare — o trecere parțială la sistemul offset militar.

  Mai menționăm că durata întâlnirii a fost stabilită la 30 minute.

  Vom reveni cu alte detalii. 

  Тема:
  Summitul NATO de la Bruxelles 2018 (22)
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei