06:28 19 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.39
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.32
 • UAH0.69
  Laura Kovesi

  Previziune sumbră pentru Kovesi: „Vor veni zile grele pentru doamna de plumb"

  © Photo: Captură ecran
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  233152

  Fostul ofiţer al Direcţiei de Informaţii Externe, Silvian Ionescu, dă peste cap scenariile analiştilor şi susţine că Iohannis nu are absolut nici un motiv să o protejeze pe fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

  BUCUREŞTI, 14 iul — Sputnik, Georgiana Arsene. Klaus Iohannis ştia de câteva zile recomandările Comisiei de la Veneţia. Acesta este punctul de plecare al fostului ofiţer al Direcţiei de Informaţii Externe care explică de ce scenariile elaborate zile de-a rândul de analiştii naţiei pe diferite posturi de televiziune potrivit cărora preşedintele ar susţine-o pe fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, sunt nefondate.

  Silvian Ionescu susţine că graba cu care Iohannis a demis-o pe Kovesi se datorează tocmai faptului că şeful statului cunoştea recomandările Comisiei de la Veneţia şi menţionează că viitorul este întunecat pentru cea care s-a aflat la cârma DNA.

  „Ca să se delimiteze de ea. Vor veni zile grele pentru doamna de plumb, vor ieşi la suprafaţă mizerii inimaginabile patronate de ea în cârdăşie cu generalii şi subalternii săi. De ce s-o protejeze? Eventual ca să-i fie contracandidat la preşedinţie?" a scris Silvian Ionescu pe pagina sa de Facebook.

  Fostul ofiţer a precizat că Iohannis are acum monedă de presiune pe Liviu Dragnea pentru şefia DNA şi că, prin demiterea lui Kovesi, şeful statului a scăpat de concurenţă.

  Ieri, Comisia de la Veneţia a transmis autorităţilor de la Bucureşti raportul preliminar ce cuprinde recomandările asupra modificărilor aduse la Legile Justiţiei.

  Tematic

  Neașteptat: Mișcare surpriză a Laurei Kovesi
  Lovitură de teatru: destinul Laurei Codruța Kovesi se schimbă, nu e vorba de Sibiu
  Ultima oră: Argumentele lui Iohannis pentru revocarea Laurei Kovesi
  Laura Kovesi - mutată din București!
  Surpriza de la DNA - locul lui Kovesi e luat de fiica unui celebru procuror


  Știrile Zilei