23:52 14 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  SRI

  Preşedintele Comisiei SRI a convocat azi senatorii în şedinţă - ordinea de zi este secretă

  © Photo : Cotidianul
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  19510

  Sesiunea extraordinară a Parlamentului ar urma să se încheie astăzi, însă aleşii au adoptat, încă din primele zile, modificări asupra Codului Penal, Codului administrativ şi Legea offshore.

  BUCUREŞTI, 19 iul — Sputnik, Georgiana Arsene. Mai mult, Biroul Permanent al Senatului a fost convocat astăzi, la ora 18.00. Potrivit informaţiilor furnizate de către senatorul USR Vlad Alexandrescu, senatorii au fost convocaţi în şedinţă prin SMS, fără să li se ofere vreo informaţie sau ordinea de zi.

  „Ne cheamă să decidem ceva, dar nu ştim ce trebuie să decidem, nu ştim ce plănuiesc. Cel mai probabil, vor să plănuiască sesiunea extraordinară a Senatului până pe 10 august, dar nu putem fi siguri căci democraţia se face în secret în Parlamentul României din câte se vede", a scris Alexandrescu pe pagina sa de Facebook.

  Pe site-ul Senatului a fost publicat miercuri seară anunţul privind convocarea şedinţei de Birou permanent joi, de la ora 18.00, când se încheie şi sesiunea extraordinară, informează adevarul.ro.

  El a precizat că a cerut detalii, dar Secretariatul General al Senatului a spus că nu ştie de ce a fost convocată şedinţa.

  Alexandrescu mai spune că, în lipsa liderului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, este cel care a convocat întâlnirea.

  Astăzi ar urma să se încheie sesiunea extraordinară a Parlamentului — care a început în data de 2 iulie. Reamintim că, încă din primele zile ale sesiunii, parlamentarii au adoptat modificări asupra Codului penal, Codului administrativ, care prevede, printre altele, pensii speciale pentru aleşii locali şi Legea offshore, care reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei