00:12 17 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Klaus Iohannis

  Iohannis: „Legiferarea este foarte proastă, rezultatul - îngrijorător"

  © Photo: Președintele României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  88 0 0

  Preşedintele României a declarat, în urmă cu câteva momente, că Legile Justiţiei au devenit cel mai dezbătut subiect public de când PSD este la guvernare, aducând critici acide coaliţiei de guvernare.

  BUCUREŞTI, 19 iul — Sputnik, Georgiana Arsene. Iohannis a menţionat că, prin faptul că aceste legi au devenit cel mai dezbătut subiect de când la guvernare se află PSD, acest lucru spune totul despre priorităţile acestui partid.

  El a început declaraţia de presă prin a menţiona că s-a început cu celebra Ordonanţă 13 şi au continuat cu modificările legilor în Parlament.

  „Suntem într-o situaţie delicată şi asta numai şi numai din cauza modului în care coaliţia majoritară a ştiut să legifereze într-un mod lipsit de transparenţă", a precizat Iohannis, potrivit Agerpres.

  Președintele subliniază că totul s-a întâmplat chiar dacă au existat nenumărate semnale de atenţionare, inclusiv din partea Consiliului Superior al Magistraturii, care răspunde de independenţa justiţiei.

  Şeful statului a menţionat că, în ceea ce priveşte calitatea legiferării, aceasta este proastă, iar rezultatul este foarte, foarte îngrijorător.

  Referitor la Legea 303 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, şeful statului a precizat că va sesiza CCR cu solicitarea fermă de a ţine cont de opiniile Comisiei de la Veneţia.

  Cu acest prilej, a ţinut să atragă atenţia parlamentarilor care fac parte din actuala majoritate că „loialitatea lor trebuie să fie faţă de alegătorii care i-au trimis în Parlament" şi că trebuie să facă legi bune pentru România şi pentru români.

  Tematic

  Ultima oră: Comisia pentru Legile Justiției a adoptat modificarea esențială!
  Tudorel Toader a mai făcut un pas foarte important pentru "Legile Justiției"
  Juncker amenință România: Dacă nu schimbați Legile Justiției...
  UE ne pune la colț pentru Legile justiției
  Tagurile:
  Legile Justiţiei, declarație, Klaus Iohannis, românia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei