07:53 13 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.46
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Liviu Dragnea

  Scandalul zilei: Dragnea, acuzație de o gravitate fără egal - e vizat Iohannis!

  © AP Photo / Vadim Ghirda
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  3099111

  Liviu Dragnea a comis un nou atac la președintele Iohannis și la unul dintre cei mai importanți magistrați - de data aceasta acuzațiile sunt halucinante!

  BUCUREȘTI, 23 Iul — Sputnik, Evan Răutu. Într-o declarație la televiziunea RTV, președintele PSD a afirmat că "statul paralel" face presiuni asupra judecătorilor pentru ca dosarul său să se desfășoare în regim "fulger", sugerând că se vrea condamnarea sa, beneficiarul acestor manevre fiind chiar Iohannis.

  Dragnea a fost intrigat de un recent interviu acordat de președintele ICCJ, judecătoarea Cristina Tarcea, șeful PSD considerând declarațiile ca o dovadă că se pune presiune pe judecătorii de la ICCJ pentru a se da mai repede motivarea în dosarul său.

  "Toate zvonurile care au ieșit în ultimele două luni, se tot vorbea că ba un judecător, ba încă unul poate fi influențat", a declarat Dragnea. "Am văzut-o pe doamna Tarcea, președinta ÎCCJ, pentru mine a fost șocant să urmăresc ce a spus cu presiune clară asupra judecătorilor".

  Este presiune clară asupra judecătorilor, consideră Dragnea. (Tarcea) "A spus-o cu subiect și predicat că se face presiune să se facă motivarea mai repede, judecarea mai repede".

  Iată și declarația care l-a înfuriat pe președintele PSD:

  "Am acordat termen până la 1 septembrie tuturor să profite de vacanţa judecătorească şi să-şi termine stocul de dosare de redactat — în caz contrar, vor suporta consecinţele legii, respectiv voi sesiza Inspecţia Judiciară, lucru pe care l-am mai făcut şi în alte situaţii, nu ar fi o noutate pentru ei", a declarat șefa ÎCCJ.

  Președintele PSD revine la acuzația privind "statul paralel", la capătul demersului, beneficiarul, fiind chiar Iohannis.

  "Aceste presiuni sunt exercitate de statul paralel sau subteran, cum vreți să îi spuneți, iar principalul beneficiar este Klaus Iohannis", a declarat Liciu Dragnea.

  Ce ar urmări președintele Iohannis prin aceasta, a întrebat moderatoarea România TV? "Tot ceea ce face președintele este pentru a obține al doilea mandat, altfel nu-mi explic", a răspuns Liviu Dragnea.

  Într-un recent interviu, șefa Curții Supreme a fost întrebată dacă apreciază că "este o coincidență între modificarea rapidă a codurilor penale și condamnarea în primă instanță a lui Liviu Dragnea.

  "În general nu cred în coincidențe, mai ales atunci când anumite elemente te determină să apreciezi că anumite circumstanțe nu reprezintă tocmai o coincidență", a răspuns Tarcea.

  Tematic

  Prima reacție la denunțul teribil al lui Dragnea - Raluca Turcan e uluită!
  Știrea nopții: Dragnea, denunț incredibil, acuzații grave pentru Iohannis și SRI
  Știrea nopții: Dragnea, mutarea carierei - a salvat România sau e doar o regie?!
  Lovitură de teatru: nou dosar penal pentru Liviu Dragnea - "Represalii"?!
  Motivul ascuns din spatele căderii Guvernului Tudose - ce știe Dragnea


  Știrile Zilei