10:36 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Liviu Dragnea

  Dragnea schimbă legea. Declarație tranșantă către investitorii străini

  © Photo: Facebook / Liviu Dragnea
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  178460

  Legea offshore nu trebuie să alunge investitorii străini, dar nici să dezavantajeze statul român, a transmis șeful PSD.

  BUCUREȘTI, 25 iul — Sputnik, Daniel George Nistor. Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, consideră că actul normative care reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră are nevoie de anumite clarificări.

  "Ceea ce s-a adoptat în lege trebuie să fie pus limpede, pus clar şi fără echivoc şi în anexa care cuprinde formula de calcul pentru deducerile pentru impozitul pe veniturile suplimentare şi pentru deducerile din acest impozit", a declarat Dragnea, citat de Mediafax

  "Şi anume este vorba de valoarea investiţiilor despre care se vorbeşte în lege, că este firesc să se deducă investiţiile, dar nu este foarte bine clarificat în lege. Şi nu se deduc toate investiţiile o dată, ci într-o perioadă de timp, în aşa fel încât statul român să primească bani, dar în acelaşi timp, şi companiile care investesc să poată să se menţină deasupra costurilor", a completat liderul PSD.

  El a subliniat că "noi avem nevoie de acele gaze, avem nevoie ca cineva să le scoată", dar în același timp, "cei care le scot să nu lucreze în pierdere" şi să aibă şi nivelul de cash flow firesc şi necesar.

  Dragnea a vorbit deja pe această temă cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, urmând să mai existe o discuţie pe această temă cu ministrul Energiei, Anton Anton, Teodorovici şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

  "În schimb, urmăresc să întărească ceea ce s-a stabilit şi anume acea cotă de 50% pentru producţia de gaze,care să fie comercializată pe piaţa din România, să nu se schimbe şi de asemenea, prevederile pentru domeniu specific din offshore, pentru a fi o stabilitate şi o predictibilitate pentru cei care au investit deja, pentru cei care urmează să investească şi pentru cei care vor veni pentru celelalte perimetre care vor fi disponibile în Marea Neagră", a spus preşedintele social-democrat.

  Acesta și-a exprimat dorința ca reglementarea să fie avantajoasă și pentru investitori, dar și pentru statul român.

  "Noi sperăm să nu plece investitorii. În acelaşi timp, nici nu putem rămâne în partea din stânga sau din dreapta, una dintre limitele generate de legea plecată de la Guvern şi trecută de Senat, în care statul român nu încasa aproape nimic şi în România nu rămânea niciun metru cub de gaze pentru că toate mergeau pe contracte bilaterale", a explicat Dragnea.

  Tematic

  Dragnea în ofensivă - anunță Referendum și îi dă peste nas lui Iohannis!
  Scandalul zilei: Dragnea, acuzație de o gravitate fără egal - e vizat Iohannis!
  Viorica Dăncilă îi dă fiori lui Dragnea? Un celebru analist spune de ce
  Moldoveanul care a cucerit-o pe fiica lui Liviu Dragnea: Iată despre cine este vorba
  Prima reacție la denunțul teribil al lui Dragnea - Raluca Turcan e uluită!
  Știrea nopții: Dragnea, denunț incredibil, acuzații grave pentru Iohannis și SRI
  Motivul ascuns din spatele căderii Guvernului Tudose - ce știe Dragnea
  Lovitură de teatru: nou dosar penal pentru Liviu Dragnea - "Represalii"?!
  Știrea nopții: Lovitură teribilă pentru Dragnea, chiar după boicotul de la ambasada SUA!
  Anunț bombă – Dragnea și Tăriceanu boicotează recepția de Ziua Națională a SUA
  Tagurile:
  Camera Deputaților, Investitori străini, Liviu Dragnea


  Știrile Zilei