04:03 24 August 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.89
 • RUB0.27
 • RON4.19
 • UAH0.72
  Daniel Dragomir

  Dragomir, mesaj pentru ofiţerii SRI: „Sper să nu repete greşelile trecutului"

  © Facebook / Daniel Dragomir
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  40921

  Reacţia vine ca urmare a apariţiei în spaţiul public a declaraţiilor şefului Direcţiei Analiză din SRI, fost subaltern al lui Daniel Dragomir.

  BUCUREŞTI, 30 iul — Sputnik, Georgiana Arsene. „Îl cunosc bine pe Adrian Părăluţă. Chiar foarte bine. Mai ales că i-am fost şef, direct, între 2009 — 2013", precizează Daniel Dragomir, în deschiderea postării sale de pe blogul Romania 3.0.

  Care este, însă, motivul pentru care fostul ofiţer al Serviciului Român de Informaţii îl invocă pe Adrian Părăluţă?

  Şeful Direcţiei Analiză din SRI, Adrian Părăluţă, a precizat, astăzi, cu referire la informaţiile privind ascultarea a şase milioane de români, că instituţia unde lucrează nu are nici resurse şi nici nevoia operativă pentru o asemenea acţiune. Mai mult, el a precizat că în perioada 2004-2016, SRI a solicitat şi primit 9000 de mandate pe securitate naţională vizând interceptarea a 16.000 de cetăţeni, informează stiripesurse.ro

  Dragomir vorbeşte despre fostul său subaltern în termeni favorabili, adăugând că acesta are „puterea şi raţiunea de a recunoaşte adevărul când îl vede". Motiv pentru care, Dragomir precizează că vrea să îi adreseze o întrebare.

  „Unde a fost SRI-ul când Dumbravă întreţinea relaţii ilegale cu magistraţi şi condamna oameni? Dar când firmele româneşti erau tăvălite şi oamenii de afaceri erau arestaţi ca să facă loc multinaţionalelor? Dar când pădurile erau distruse de drujbele de afară? Dar când resursele ţării erau jefuite de mafiile cu gulere albe?", a scris Daniel Dragomir pe Romania 3.0

  Fostul ofiţer al SRI precizează că Adrian Părăluţă cunoaşte răspunsul. Şi anume, SRI era în Seychelles, Toscana, Dubai, Maldive, Sardinia.

  Speranţa lui Dragomir se îndreaptă spre noile generaţii de ofiţeri de informaţii, cei care astăzi conduc destinele trecutului.

  „Sper din toată inima ca băieţii tineri care azi conduc destinele serviciului să nu repete greşelile trecutului şi să îi apere pe români. Cu orice preţ!", le-a transmis Daniel Dragomir.

  Reamintim că, la sfârşitul lunii mai, preşedintele Comisiei de Control Parlamentar al Activităţii SRI, Claudiu Manda, a anunţat că numărul de mandate de interceptare pe siguranţă naţională în perioada 2005-2016 este de peste 300.000, afirmând că, dacă la un mandat se face o medie de 20 de persoane, numărul celor interceptaţi trece de 6 milioane, iar numărul ar putea să fie mai mare.

  În prezentarea cu tema "Raţiunea de a fi a serviciilor de informaţii", din cadrul evnimentelor organizate cu ocazia Festivalului de Film şi Istorii Râşnov 2018, şeful Direcţiei Generale Analiză din SRI a precizat că "SRI nu interceptează niciun fel de comunicaţii, inclusiv comunicaţii transmise prin platformele de mesagerie din social media, fără mandat de securitate naţională" şi a infirmat numărul dat publicităţii de Claudiu Manda.

  Tematic

  Laura Kovesi are de acum posibilități de interceptare de nivel mondial
  Vrea MAI să ne asculte telefoanele fără mandat sau a greșit?
  De azi e permisă contestarea ascultărilor și supravegherilor
  Generalul Coldea confirmă - din cauza NATO s-au dublat ascultările
  Aveți grijă ce vorbiți la telefon. Statul „ascultă” convorbirile telefonice
  Tagurile:
  apel, ofițeri, SRI, Daniel Dragomir, România


  Știrile Zilei