04:12 27 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  21915

  Uniunea Europeană a introdus alte șase companii rusești în lista celor care cad sub incidența sancțiunilor, drept răspuns la construcția podului peste strâmtoarea Kerci.

  BUCUREȘTI, 31 iul — Sputnik. Consiliul UE a introdus în lista sancțiunilor șase companii rusești în legătură cu construcția podului prin strâmtoarea Kerci. Decizia a fost publicată marți în Jurnalul Oficial al UE.

  "În cadrul măsurilor de nerecunoaștere a anexării Crimeii și Sevastopolului, Consiliul UE consideră construcția podului prin strâmtoarea Kerci drept o continuare a acțiunilor de subminare a integrității teritoriale, a suveranității și independenței Ucrainei", se spune în document.

  În anexă sunt incluse șase companii: „Stroigazmontaj-Most, VAD, șantierul naval Zaliv, Mostotrest, institutul Giprostroimoist, Stroigazmontaj-SGM Group".

  Măsurile împotriva acestor companii presupun înghețarea tuturor activelor din UE care aparțin acestor structuri, precum și interdicții pentru persoane fizice și juridice de a oferi anumite mijloace acestora.

  Numărul total al organizațiilor incluse în lista sancțiunilor UE a ajuns la 44. În afară ce aceasta, Uniunea Europeană a introdus în contextul regimului sancțiunilor interdicții de intrare pe teritoriul UE pentru 155 și a dispus înghețarea tuturor activelor a acestora.

  Tematic

  Mari companii americane se opun înăspririi sancțiunilor împotriva Rusiei
  UE aplică noi sancțiuni Statelor Unite. Cum poate România să profite
  Italia va fi prima voce care va pleda pentru anularea sancțiunilor antirusești
  Sancțiunile SUA împotriva Nord Stream-2 - o pură ideologie
  SUA a asigurat Germania că sancțiunile nu vor viza „Nord Stream – 2”
  Liderii UE au convenit asupra prelungirii sancțiunilor antirusești
  Tagurile:
  companii, pod, construcție, sancțiuni, Kerci, Uniunea Europeană, Rusia, Ucraina, Crimeea

  Știrile Zilei