11:17 23 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Tudorel Toader

  Toader, anunț care afectează orice român - "S-a introdus o cauză nouă"

  © Photo: Ministerul Justiției
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  119320

  "În proiectul de lege pentru modificarea Codului de procedură penală s-a introdus o cauză nouă, care prevede revizuirea hotărârilor rămase definitive"

  BUCUREȘTI, 31 iul — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Explicație extrem de importantă oferită de ministrul Justiției în interviul acordat astăzi agenției DC News — oricine poate face revizuire, "s-a introdus o cauză nouă".

  "În proiectul de lege pentru modificarea Codului de procedură penală, la cauzele de revizuire s-a introdus o cauză nouă, care prevede revizuirea hotărârilor rămase definitive, dacă au fost pronunțate pe baza unor probe nelegale, gen interceptări făcute de organe neabilitate la urmărirea penală, adică SRI, sau dacă au fost administrate pe baza altor norme decât cele din procedură penală, gen protocoale", a explicat Tudorel Toader.

  Ministrul a menționat că nu este "opera mea". E propunerea venită de la Comisia specială, a spus ministrul, precizând că a legea de modificare a Codului de procedură penală se află acum la Curtea Constituțională.

  "Prin urmare, chiar dacă va mai trece ceva timp, sper că nu foarte mult, legea de modificare a Codului de procedură penală cu această cauză de revizuire va intra în vigoare și orice român care va avea sentimentul că a fost condamnat pe baza unor probe nelegale, gen interceptări, pe baza unor reguli altele decât cele din procedura penală, gen protocoale, va putea solicita revizuirea", a declarat ministrul Tudorel Toader.

  Ministrul Justiției a precizat că noua prevedere se referă nu numai la cei care sunt în pușcărie. "Și cel care are hotărâre definitivă poate să ceară revizuirea respectivei hotărâri", a spus ministrul.

  "Sigur, dacă cineva a comis o faptă penală, o infracțiune, va răspunde penal", a precizat ferm ministrul. "Dar chiar dacă a comis o faptă, nu poți să-i aplici alte reguli decât cele din Codul de procedură penală", a completat Tudorel Toader în interviul acordat agenției DCNews.

  Tematic

  Tudorel Toader - declarație surpriză despre un candidat la șefia DNA!
  Macovei, vehementă: cheamă la luptă contra lui Toader - "Planul trebuie dejucat!"
  Șoc la concursul DNA - Toader, decizie radicală!
  Meciul zilei: Acum se defășoară bătălia pentru șefia DNA, Toader e atacat dur!
  La final, Misiune imposibilă pentru Tudorel Toader!


  Știrile Zilei