16:47 10 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.27
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  Daniel Dragomir

  Dragomir: „Cei care au făcut obiectul protocoalelor secrete - amnistie sau..."

  © Photo : Arhivă personala Daniel Dragomir
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  24520

  Fostul ofiţer al Serviciului Român de Informaţii a declarat, în contextul ordonanţei anunţate de ministrul Justiţiei privind revizuirea pedepselor, că există o singură soluţie.

  BUCUREŞTI, 2 aug — Sputnik, Georgiana Arsene. Daniel Dragomir susţine, încă o dată, că are cunoştinţă despre faptul că mulţi oameni au fost arestaţi hărţuiţi, condamnaţi pe probe false, pe ordine din „Pădurea lui Coldea", pe protocoale secrete, cu echipe mixte în DNA şi ANAF, pe „biletele plasate de generalul Dumbravă".

  „Şi mai ştiu că oamenii aceia se află tot acolo", a explicat Dragomir, adăugând că, urmare a interviului acordat ieri presei de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, „au luat foc gurile de tun ale statului paralel", care au, în opinia fostului ofiţer SRI, elemente identificatoare precum prosternarea cătuşelor şi apetenţa cu care scriu „penali".

  „Asta înseamnă că ministrul Justiţiei face bine ce face şi trebuie să meargă înainte", a punctat Daniel Dragomir, potrivit mediafax.ro.

  Fostul colonel SRI a vorbit în trecut, în faţa comisiei de control, despre implicarea SRI în Justiţie şi despre aşa-zisele "culoare" create în sistemul judiciar. Dragomir a acuzat, în repetate rânduri, că erau relaţii personale între judecători şi ofiţeri care erau implicaţi în câmpul tactic. Mai mult, fostul ofiţer SRI spunea că generalul Dumitru Dumbravă, secretar general SRI, sprijinea judecătorii să ajungă în poziţii, în timp ce alţii erau constrânşi prin şantaj, fiind folosite date din arhiva SIPA. Un al treilea caz de implicare era şi cel mai grav, şi anume ofiţerii acoperiţi în Justiţie, acuza Dragomir.

  „O voi spune eu mai răspicat: protocoalele secrete trebuie declarate ilegale, ele au adăugat la lege, statul paralel şi-a asumat rolul legislativ în secret, pe şest. În acest caz, soluţia este doar una: toţi oamenii care au făcut obiectul protocoalelor secrete trebuie să beneficieze de amnistie sau graţiere. Altfel, totul e o poveste", a explicat Daniel Dragomir, care a precizat că, în curând, toţi aceşti oameni vor câştiga la CEDO şi România va plăti zeci de milioane de euro pentru „fantasmele abuzive ale regimului Coldea-Kovesi".

  Miercuri seară, Tudorel Toader a anunţat că îi va propune premierului Viorica Dăncilă adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru revizuirea sentinţelor date de protocoale sau interceptări ilegale, Tudorel Toader precizând că va face această propunere într-un timp scurt, „după terminarea concediilor".

  Tematic

  Elena Udrea, mesaj ferm pentru Tudorel Toader - cere prevederi curajoase şi ferme
  Tagurile:
  sentințe pe protocoale, reacție, revizuire, Daniel Dragomir, România


  Știrile Zilei