02:46 12 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.93
 • RUB0.23
 • RON4.33
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2616100

  "Cine nu a cheltuit banii avuți la dispoziție, i-a pierdut" - premierul Viorica Dăncilă a prezentat cifre și statistici având la bază studiile specialiștilor.

  BUCUREȘTI, 2 aug — Sputnik, Evan Răutu. Rectificare cu cântec în ultimele zile dinaintea concediului premierului Dăncilă. Interesant este că declarațiile unor politicieni și zvonurile au fost confirmate în ședința de guvern.

  Astfel, premierul Viorica Dăncilă a anunțat "tăieri de peste 10 milioane de lei" în dreptul serviciilor secrete și al Administrației Prezidențiale.

  Per total, Guvernul a prezentat un proiect de rectificăre bugetară pozitivă, cu aproape 6 miliarde de lei, cu suplimentări ale bugetelor pentru Sănătate și Educație,

  În schimb, SRI, SIE, STS, SPP și Administrația Prezidențială vor avea o parte din fonduri diminuate. Până la ora actuală nu avem o reacție a Președinției.

  De asemenea, mai multe ministere vor avea și ele bugetele afectate de tăieri — 9 ministere se află în această situație.

  "Cine nu a cheltuit banii avuți la dispoziție, i-a pierdut", a explicat Viorica Dăncilă. "La prima rectificare bugetară din acest an avem o sumă mai mare de peste 5 ori față de 2017", a completat premierul.

  Conform evoluției PIB după primele 7 luni, vom avea o creștere până la 945 mld lei, cu 37 mld lei față de cât estimam la început, spune premierul, pe baza studiilor unor "specialiști".

  "Deficitul e de 1,3% din PIB, după primele 7 luni, iat în urma rectificării sunt asigurate integral sumele necesare pentru plata pensiilor și salariilor până la sfârșitul anului", a mai spus Viorica Dăncilă care a precizat că pensiile majorate "au acoperire integrală în buget", bugetul de pensii fiind și el suplimentat cu peste 850 de milioane de lei.

  Tematic

  Bilă albă, bilă neagră: Dăncilă ne pune la muncă dar cheltuiește prea mult
  Ce se ascunde în spatele concediului premierului Dăncilă? Interese uriașe!
  Dăncilă, manevră abilă, îl face MAT pe Iohannis - chiar în fața conducerii Europei!
  Despre ce au discutat Iohannis și Dăncilă după ușile închise
  Chiar de ziua sa, Iohannis se pretează la un atac urât la adresa Vioricăi Dăncilă
  Dăncilă îi ripostează ferm lui Iohannis. A vorbit despre bani
  Iohannis la întrevederea cu Dăncilă a amintit despre liniile roșii
  Tagurile:
  Administrația Prezidențială, tăiere bani, rectificare bugetară, Servicii secrete, Guvern, Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis, România

  Știrile Zilei