11:53 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Klaus Iohannis

  Iohannis, dezlănţuire totală împotriva PSD. Sunt vizaţi Dragnea, "acoliţii" şi Dăncilă

  © AFP 2019 / PHILIPPE HUGUEN
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  184127

  Invitat la Consiliul Naţional PNL, preşedintele României, Klaus Iohannis, a criticat dur guvernarea PSD şi în parte pe liderii partidului de guvernământ.

  BUCUREŞTI, 4 aug — Sputnik. Aşa-numita "radiografie a României", de Klaus Iohannis a fost rostită de şeful statului român la Consiliul Naţional al PNL, la care a fost invitat.

  "Situaţie proastă" în România, subminarea Justiţiei şi guvernare "iraţională" sunt punctele cheie pe care s-a axat discursul său.

  "Vă pot spune că situaţia este proastă. Nu imi face plăcere să spun asta, sunt preşedintele României. În 2016, am avut alegeri parlamentare, câştigate de PSD, care a promis multe, foarte multe.(…) 80% dintre români cred că ţara merge într-o direcţie proastă", a menţionat Iohannis.  

  Preşedintele României i-a adus acuze grave şi liderului PSD, Liviu Dragnea, subliniind că "încearcă să scape de Justiţie".

  "Un politician pe nume Dragnea, împreună cu alţi câţiva acoliţi, au pus mâna pe putere şi incearcă să scape de Justiţie. Nu îi preocupă ţara, ce să mai vorbim despre imaginea României".

  Totodată, nici şeful executivului de la Bucureşti nu a scăpat de "laudele" lui Klaus Iohannis. Acesta a învinuit-o de iraţionalitate, legată de decizia privind concediul său.

  "Am ajuns să avem un Guvern iraţional, ieri am avut o discuţie care m-a făcut să cred că avem şi un Guvern ireal. Deci doamna premier a publicat o decizie prin care instaura un premier interimar. Surpriză, am zis că este atributul meu. Si am contestat la CCR. Apoi, doamna prim-minsitru m-a sunat să îmi spună că pleacă în concediu şi că toate sunt bune. I-am atras atenţia: Ştiţi ce mi-a spus: Nu a ştiut că se publicase. Mai ireal decât aşa nu se poate! Este nevoie de o alteranativă raţională, trebuie să faceţi ceva pentru a reinstaura normalitatea", a punctat şeful statului.

  Amintim că premierul Viorica Dăncilă a decis să plece în concediu în perioada 6-13 august 2018 și să fie înlocuită, în acest interval de timp, de viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

  Președintele Klaus Iohannis a făcut reclamație la Curtea Constituţională a României (CCR), pe motiv că Dăncilă şi-a luat concediu şi nu l-a anunţat.

  Tematic

  Astăzi: Klaus Iohannis, așteptat la Consiliul Național PNL - agenda discuțiilor
  Ce se ascunde în spatele concediului premierului Dăncilă? Interese uriașe!
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei