01:31 18 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.71
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Codrin Ștefănescu

  PSD îi arată din deget lui Iohannis: "Ori devii şi mai slujitor ori vine Cioloş"

  © Facebook / Codrin Ștefănescu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  70640

  Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat astăzi ca invitat la Consiliul Naţional PNL, unde a ţinut un discurs acid împotriva PSD, şi personal împotriva lui Dragnea şi Dăncilă.

  BUCUREŞTI, 4 aug — Sputnik. După ce astăzi Klaus Iohannis i-a adus acuze grave liderului PSD, Liviu Dragnea, subliniind că "încearcă să scape de Justiţie", dar şi premierului Viorica Dăncilă pentru fapta "iraţională" de a pleca în concediu fără a-l anunţa pe el, PSD-ul a venit cu o replică dură în adresa preşedintelui României.

  Într-un mesaj de răspuns, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a calificat ofensiva lui Iohannis ca un gest de disperare pentru a nu fi detronat cu Cioloş.

  "Disperarea este legată de contracandidatul Cioloş care nu poate fi controlat tot de acelaşi sistem şi sistemul îi dă lui Iohannis mesajul foarte clar «ori devii şi mai slujitor al nostru şi mult mai radical în a ne sluji, ori noi avem o contravariată la tine, băiatul care a condus guvernul de tehnocraţi, aşa cum poruncisem noi pe vremea respectivă»", a afirmat, sâmbătă, pentru Mediafax, Codrin Ştefănescu.

  Klaus Iohannis a calificat astăzi situaţia din România ca una "proastă" şi a învinuit-o pe Viorica Dăncilă de iraţionalitate legată de decizia privind concediul său.

  "Am ajuns să avem un Guvern iraţional, ieri am avut o discuţie care m-a făcut să cred că avem şi un Guvern ireal. Deci doamna premier a publicat o decizie prin care instaura un premier interimar. Surpriză, am zis că este atributul meu. Si am contestat la CCR. Apoi, doamna prim-minsitru m-a sunat să îmi spună că pleacă în concediu şi că toate sunt bune. I-am atras atenţia: Ştiţi ce mi-a spus: Nu a ştiut că se publicase. Mai ireal decât aşa nu se poate! Este nevoie de o alteranativă raţională, trebuie să faceţi ceva pentru a reinstaura normalitatea", a punctat şeful statului.

  Tematic

  Ce se ascunde în spatele concediului premierului Dăncilă? Interese uriașe!
  Astăzi: Klaus Iohannis, așteptat la Consiliul Național PNL - agenda discuțiilor
  Marea arde și Iohannis se piaptănă. Cum vrea să împiedice Legea offshore
  Iohannis, atac decisiv la Dăncilă. O lasă fără odihnă
  Avertisment grav: "E oficial, războiul a reînceput, Iohannis e în tabăra cealaltă!"


  Știrile Zilei