02:52 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  6042512414

  (video) Ministrul l-a luat la socoteli pe Klemm: "Aveți bază militară, dar cât consumați voi din România? Cumpărați mâncarea, apa, uniformele de la firme românești?"

  BUCUREȘTI, 6 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Adevărate evenimente de presă, interviurile realizate de agenția condusă de cunoscuții jurnaliști Bogdan Chirieac și Val Vâlcu, DC News, au dat prilejul unor demnitari și unor oameni politici să facă declarații curajoase sau dezvăluiri incendiare.

  Un astfel de exemplu este cel al ministrului de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, care a relatat un fapt incredibil — o discuție cu ambasadorul SUA, Hans Kelmm în care i-a solicitat acestuia un răspuns clar despre investițiile americane — în contrapartidă cu uriașele cheltuieli ale României pe armamentul american.

  "Într-o întâlnire cu ambasadorul SUA, Hans Kelmm, i-am spus că, deși noi am semnat acum 20 de ani acel parteneriat strategic, ar fi bine trecem de la documente la lucruri concrete", a povestit Teodorovici. "Adică, de 4 miliarde am luat noi rachete, de 4 miliarde vrem să faceți afaceri la noi cu firmele românești", a punctat clar și la obiect ministrul.

  Mai mult, Teodorovici a trecut la chestiuni concrete, ca un adevărat om de cifre, nu cu diplomații sau politicianisme.

  "Aveți bază militară în România și ne bucurăm de această prezență, dar cât consumați voi din România? Cumpărați mâncarea, apa, uniformele de la firme românești? Așa trebuie să fie purtate discuțiile de acum înainte".

  Ei bine, spune Teodorovici, ambasadorul SUA nu a avut replică, doar "a dat din umeri în loc de a răspunde la aceste întrebări", transmite DC News.

  Mai departe, în interviul menționat, Teodorovici a transmis un mesaj ferm — evident, adresat tot "partenerului strategic".

  "De exemplu, vor americanii să producă rachete de 20 de miliarde. Noi ne obligăm să cumpărăm o treime din rachete dacă le produc în România și cu restul ieșim împreună pe piața externă".

  Iar concluzia ministrului în legătură cu acest mod de abordare al parteneriatului, îl urcă în topul posibililor candidați la prezidențiale:

  "Dacă punem așa problema vom fi respectați. Trebuie schimbată abordarea, să nu înțeleagă că suntem războinici, nu dar ce vor ceilalți pentru țările lor asta vrem și noi pentru țara noastră — nimic altceva", a conchis ministrul.

  Ca un comentariu — această declarație a fost dată cu puțin timp înaintea celei asemănătoare dată de Liviu Dragnea la Antena 3. E posibil să fie vorba de o "inspirație" între cei doi demnitari PSD — sau de o binevenită schimbare de politică a partidului.

  Tematic

  Toader, gest de curaj unic: pune capăt imixtiunii lui Klemm și a FBI!
  Scandal: Generalul Iliescu revine - Atac total la Hellvig-SRI, la Klemm și la americani
  Klemm a comis-o grav, a participat la discuții antiromânești - fără presă!
  Șoc de Ziua SUA: Trust implicat în scandal gigantic, sponsor al Recepției lui Klemm!
  Chef de 50.000 lei al primăriei Cluj, la care e invitat și Klemm

  Știrile Zilei