08:52 16 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Tudorel Toader

  Toader revine ferm și pune la punct relația cu Ambasada SUA: "Fiecare în matca lui"

  © AFP 2018 / Daniel MIHAILESCU
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2045144

  "Procurorii pot coopera prin intermediul ambasadelor, dar numai pe componenta juridică, în caz contrar riscăm să plecăm cu gânduri juridice și să ajungem cu faptul politic"

  BUCUREȘTI, 7 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Or, politicul nu trebuie să interfereze în actul de justiție, "după cum nici justiția nu interferează în celelalte puteri".

  Întâlnire de cel mai înalt nivel la Ministerul Justiției, acolo unde ministrul a avut o discuție cu procurorul şef interimar al DNA, Anca Jurma, și cu procurorul general Augustin Lazăr.

  Într-o declarație anterioară, Tudorel Toader anunțase că va discuta despre relația dintre procurori și "ambasade". Azi, Anca Jurma a confirmat că "a discutat printre picături cu ministrul Justiţiei" în legătură cu întâlnirea pe care a avut-o cu fostul ambasador al SUA Hans Klemm la sediul DNA. Jurma a ținut să sublinieze că întâlnirea NU a avut loc la ambasada Statelor Unite.

  Relevantă a fost însă declarația lui Tudorel Toader — "Ambasadorii vorbesc și colaborează cu statul român prin Ministerul de Externe!", a spus clar ministrul.

  "Procurorii sau structurile din care fac parte pot coopera prin intermediul ambasadelor, dar numai pe componenta juridică", a subliniat ministrul, în caz contrar, "riscăm să plecăm cu gânduri juridice și să ajungem cu faptul politic".

  Or, politicul nu trebuie să interfereze în actul de justiție, "după cum nici justiția nu interferează în celelalte puteri", a adus ministrul, foarte interesant, argumentația într-un punct nevralgic.

  "Fiecare trebuie să rămână în matca lui constituțională", a transmis Toader, atât pentru procurori, pentru opinia publică, dar și pentru "ambasade", probabil.

  "Concluzionând, apreciez că a fost o întrevedere foarte bună, necesară în contextul dezbaterilor recente, întrevederi pe care le vom permanentiza în beneficiul actului de justiție, în beneficiul cetățeanului, în beneficiul statului de drept, care are nevoie să se consolideze în mod continuu", a încheiat ministrul Tudorel Toader declarația după întâlnirea cu procurorul şef interimar al DNA și cu procurorul general al României.

  Tematic

  Toader l-a făcut MAT pe Hans Klemm! Ambasadorul - învins cu propriile arme!
  Ingrid îl ia tare pe noul ambasador SUA: „Welcome în țara demențelor, va fi coool, man!"
  Ultima oră: Declarație surprinzătoare și ciudată a Ambasadei SUA în cazul CCR - Kovesi
  Tagurile:
  relație, procurori, ambasada, Tudorel Toader, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei