08:42 15 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.10
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Acțiunea de protest pe 10 august la București (62)
  4415152

  "Să luați toate măsurile și să demarați acțiunile legale care se impun în vederea antrenării răspunderii penale a persoanelor responsabile de comiterea infracțiunii"

  BUCUREȘTI, 9 aug — Sputnik, Evan Răutu. "Partidul nostru a depus o plângere penala in rem împotriva jocurilor de culise, pentru mitingul din 10 august (Mitingul Diasporei care nu prea este al diasporei!)", scrie Cătălin Berenghi, un cunoscut naționalist, devenit celebru prin protestele sale împotriva construirii unui mare lăcaș de cult islamic în București.

  Berenghi atrage atenția însă asupra unui aspect esențial — plângerea NU este contra manifestanților!

  "Atenție, acestă plângere penală in REM, nu este împotriva celor care vor protesta, ci împotriva celor care doresc răsmeriță și alte nenorociri!", scrie Berenghi, care a scrie ca un avertisment general valabil: "România nu este sat fără câini!".

  Detalii despre plângerea în cauză. A fost depusă de "Partidul Dacismului Autonom Conservator" ieri, 8 august, poartă ștampila Ministerului Justiției și a fost trimisă pe mail Parchetului General, dar și personal ministrului Toader.

  Iată câteva pasaje din textul plângerii:

  "Plângere penală in rem împotriva unor autori necunoscuți la acest moment, responsabili de săvârșirea faptei constând în crearea pe Facebook a unor grupuri care au ca scop mobilizarea colectivă a populației în data de 10 august 2018 și propagarea de mesaje instigatoare la violență — dată stabilită ca moment de protest și acțiune publică în vederea schimbării ordinii constituționale și împiedicării exercitării puterii de stat în România, punându-se în pericol siguranța națională a statului român".

  Această faptă, atrage atenția Partidul Dacismului, constituie infracțiune în temeiul art 397 Cod Penal, "acțiuni împotriva ordinii constituționale", și și alte acțiuni care urmăresc slăbirea ordinii de stat, conform "legii 51/1991.

  În final, Partidul Dacismului cere autorităților vizate să fie ferme:

  "Vă solicităm să luați toate măsurile legale și să demarați toate acțiunile legale care se impun în vederea antrenării răspunderii penale a persoanelor responsabile de comiterea infracțiunii sesizate, în scopul restabilirii ordinii de drept și prevenirii repetării unor astfel de fapte antisociale deosebit de grave atât la nivelul societății, cât și ca măsuri de siguranță a statului român".

  Cătălin Berenghi, cel care a distribuit această plângere penală pe internet, are și un mesaj care îl vizează direct: "Lupta continuă, chiar dacă cred ei că m-au îngenunchiat! Nu-mi este ușor dar voi continua!".

  Plângere penală, postare Cătălin Berenghi
  Plângere penală, postare Cătălin Berenghi
  Тема:
  Acțiunea de protest pe 10 august la București (62)

  Tematic

  "Organizatorul" mitingului diasporei vrea "Flăcări, fum și sânge"
  Supriză totală: Iohannis dă peste cap mitingul Opoziției și #REZIST


  Știrile Zilei