08:05 16 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Codrin Ștefănescu

  Veste șoc de la Codrin Ștefănescu: "Candidatul la președinție, anunțat luni..."

  © Facebook / Codrin Ștefănescu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  130720

  Codrin Ștefănescu: "Vom avea un rezultat final dacă varianta cu candidați separați e mai bună - sau un candidat comun, care va lua totul din primul tur"

  BUCUREȘTI, 9 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Ca de obicei, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, este cel care își asumă cele mai grele misiuni ale PSD, mai ales atunci când la mijloc este presa.

  Astfel, Codrin a făcut un anunț pe care lumea îl aștepta de mult timp — și anume ce decide Coaliția PSD — ALDE în privința candidaților — sau candidatului! — la președinție!

  În cadrul emisiunii lui Victor Ciutacu de aseară, Codrin Ștefănescu a dat marea veste! Conform secretarul general adjunct al PSD, Coaliția va anunța decizia privind candidatura luni,15 octombrie.

  "Vom face un raport pe data de 15 octombrie — varianta PSD candidat, ALDE candidat și varianta PSD+ALDE — candidat la comun", a explicat Codrin Ștefănescu. "În momentul de față facem analize foarte serioase la nivelul fiecărei organizații fiecărei localități, fiecărui oraș", a precizat politicianul social democrat.

  Mai mult, anunțul din 15 octombrie va lua în calcul și oportunitatea unei tentative de a miza pe victoria din primul tur!

  "Noi pe 15 octombrie vom avea un rezultat final dacă varianta candidați separați e mai bună — și în finală unul dintre candidați dă voturile celuilalt — sau candidat comun, care va lua totul din primul tur", a explicat Codrin Ștefănescu.

  Interesantă este o investigație jurnaliscă a MEDIAFAX, din care rezultă că, spre deosebire de 2014, preşedinţii organizaţiilor judeţene PSD "nu au exclus varianta ca social-democraţii să susţină la alegerile prezidenţiale un candidat care nu este membru de partid".

  Însă, spun liderii PSD, aceasta "doar în anumite condiţii". De altfel, este cunoscut faptul că nici Liviu Dragnea nu a respins ideea unui candidat unic — nici chiar varianta Călin Tăriceanu.

  "Sunt analize complexe care se fac şi o să terminăm spre sfârşitul anului, la toamnă", a declarat Liviu Dragnea.

  Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a adoptat până acum o poziție diplomatică, stopând și unele tentative din propriul partid de a I se face campanie pentru candidatură.

  „Nu aş spune că e un lucru de care să mă sperii, dar nici nu sunt în momentul acesta mânat de o ambiţie nemăsurată", a declarat Tăriceanu la începutul acestei săptămâni.

  Tematic

  Alarmă pe scena politică: un favorit al presei - candidatul surpriză al PSD?!
  Codrin - declarație bombă despre candidatul PSD - confirmă și manevra lui Iohannis
  Declaraţie şoc: Iohannis, candidatul lui Dragnea la prezidenţiale
  Candidatul PSD la prezidențiale
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei