23:50 16 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.52
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.35
 • UAH0.69
  Aurelian Badulescu, viceprimarul Capitalei

  Ultima oră: Autoritățile, plângere penală și somație contra unui cunoscut protestatar

  © Photo: Facebook / Primăria Municipiului Bucureşti
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  252231

  Mesaj ferm pentru cei care nu respectă legile - "Plângere penală împotriva dumneavoastră având în vedere că ați încălcat legea, vă somez public!"

  BUCUREȘTI, 9 august, Sputnik, Evan Răutu. Acum puțin timp, unul dintre cei mai cunoscuți protestatari, Cristian Mihai Dide, a aflat că împotriva sa a fost depusă o plângere penală.

  Motivul — în această dimineață, Dide și-a parcat rulota în Piața Victoriei. De altfel, pe Facebook au fost postate imagini cu mai mulți protestatari "de profesie", unii abonați la amenzi, stând la masă în fața rulotei, în mijlocul Pieței Victoriei.

  Plângerea penală a fost făcută de autoritățile locale din București, iar opinia publică a aflat de la viceprimarul Aurelian Bădulescu.

  "Am depus la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 o plângere penală împotriva dumneavoastră având în vedere că ați încălcat legea 50, articolul 3, litera g — vă somez public să vă ridicați camparea din Piața Victoriei", i-a transmis Aurelian Bădulescu lui Dide, în direct la B1 TV.

  Pe de altă parte, agenția DC News transmite reacția lui Dide, care s-a arătat surprins de acest demers: "Știam că există posibilitatea ca ceea ce facem noi acolo să fie o infracțiune, dar ce citește domnul Bădulescu din legea 50 nu este corect".

  "Legea spune așa: organizarea de tabere de corturi sau de rulote este infracțiune", a delclarat Dide. "Să demonstreze domnul Bădulescu că eu am organizat… eu sunt organizatorul protestului, dar aceea nu este o tabără de corturi. Eu acolo protestez, nu sunt în camping, nu am venit să fac grătar. După logica dumnealui, cel care vinde zece rulote se încadrează în legea 50 pentru că are parcate zece rulote una lânga alta".

  Tematic

  Mesaj neaşteptat al Jandarmeriei Române înainte de protest - nu va ierta nimic
  Protestul diasporei - cifre uriașe, violență, dar nimeni nu mai răspunde!
  Roșca Stănescu: „Mitingul nu poate genera distrugerea majorităţii parlamentare"
  Tagurile:
  Primăria, Cristian Mihai Dide, Aurelian Badulescu, București, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei