08:13 16 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Victor Ciorbea

  Fost procuror, Avocatul Poporului intervine decisiv după moartea judecătorului Mustață

  © Facebook / Victor Ciorbea
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  87040

  Fostul procuror Victor Ciorbea a reacționat prompt, mai ferm decât oricare altă autoritate, s-a (auto)sesizat și a demarat o anchetă foarte serioasă

  BUCUREȘTI, 9 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cunoscut pentru cariera politică și sindicală, Victor Ciorbea, actualul Avocat al Poporului are o frumoasă carieră de magistrate. Astfel, fostul șef de promoție de la Facultatea de Drept a profesat ca judecător la Judecătoria sectorului 5, între 1979 și 1984, iar între 1984 și 1988 a fost procuror la Direcția Judiciară a Procuraturii Generale.

  Acum, în cazul morții judecătorului Stan Mustață, fostul procuror Victor Ciorbea a reacționat prompt, mai ferm decât oricare altă autoritate. Avocatul Poporului s-a (auto)sesizat din oficiu și a demarat o anchetă foarte serioasă.

  "Am cerut constituirea unor echipe mixte din două domenii distincte din cadrul instituției (Avocatul Poporului) — domeniul pentru Armată, Justiție, Poliție, Penitenciare și Mecanismul național de prevenire a torturii", a declarat Ciorbea la RTV. "Din aceste echipe vor face parte și medici", a precizat Victor Ciorbea.

  Anchetele vor viza Penitenciarele Rahova, Giurgiu și Jilava, acolo unde persoane citate de mass media au descris relele tratamente în urma cărora a decedat fostul magistrat al Curții de Apel București.

  "Evident că ne interesează să știm mai exact care au fost motivele pentru care s-a dispus mutarea persoanei private de libertate de la Penitenciarul Rahova la Girgiu și mai apoi, după o zi sau două, la Penitenciarul Jilava", a spus Victor Ciorbea, manifestându-și unimire față de informația că "transferul a fost făcut la două noaptea".

  În paralel, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a dispus începând de astăzi, controale la cele trei penitenciare susmenționate, acolo unde a întemnițat fostul judecător Stan Mustață.

  De precizat că fostul judecător de la CAB a decedat în urma unui infarct miocardic suferit în timp ce i se făcea o dializă, dar fusese diagnosticat și cu cancer la stomac și avea grave probleme ale rinichilor. Condamnarea sa este controversată — și legată de un și mai controversat dosar, cel al privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, în urma căruia a fost condamnat magnatul Dan Voiculescu.

  Tematic

  Dan Voiculescu, provocare pentru Sebastian Ghiță: Ești sau nu în stare?
  Tagurile:
  control penitenciare, formare echipe, deces, Stan Mustață, Victor Ciorbea, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei