01:58 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  5727103

  "Facturi de 20 de milioane, e obligatoriu să se facă un control, a zis o să o reclame la Departamentul de Stat, de parcă Departamentul e supervizorul României"

  BUCUREȘTI, 9 aug — Sputnik, Evan Răutu. "În câteva ore să vii cu facturi de 20 de milioane ridică semne de întrebare", este de părere Liviu Dragnea, care a făcut această declarație în direct, la RTV.

  Liviu Dragnea a afirmat în acest sens că Ministerul Finanțelor, condus de Eugen Orlando Teodorovici, va efectua un control la Administrația Prezidențială. Motivul — după declarația purtătorului de cuvânt, care contesta vehement diminuarea bugetului Administrației, ar fi fost introduse în sistem "facturi de peste 20 de milioane de lei".

  "A ieșit în declarația de presă purtătorul de cuvânt mințind", a amintit Dragnea. "Nu există niciun fel de piedică pentru Administrația Prezidențială să antameze vreo procedură", a declarat liderul PSD.

  Dar, imediat după conferința de presă a Mădălinei Dobrovolschi "s-au introdus câteva mii de lei facturi".

  "E obligatoriu să se facă un control, adică, în câteva ore, să vii cu facturi de 20 și ceva de milioane de lei ridică un semn de întrebare", consideră Dragnea, care a subliniat "Ministerul Finanțelor trebuie să facă acest control".

  Toto referitor la acest subiect și la fel în care s-au derulat evenimentele, Liviu Dragnea a reluat povestea cu Iohannis care a țipat la premierul Dăncilă.

  "I-a zis (premierului, n.n.) că nu mai poate merge în deplasări, la reuniuni NATO, că o să o reclame la Departamentul de Stat, de parcă Departamentul de Stat e supervizorul României", a comentat, curajos, Liviu Dragnea. "Premierul i-a zis că s-au luat execuțiile bugetare pe 6 luni la toate instituțiile publice, să trimită la Darius Vâlcov să discute cu toate documentele pe masă".

  Iată deci că, dacă Teodorovici nu ajunge de această dată la Cotroceni pe cale votului, va fi acolo prin organele de control financiar — desigur, dacă este corect ceea ce a declarat Liviu Dragnea.

  Tematic

  Teodorovici, reacție promptă, desființează afirmațiile oamenilor lui Iohannis
  Teodorovici, curaj total: l-a lăsat fără replică pe însuși Hans Klemm!
  Lege-șoc! Teodorovici lovește necruțător PSD-iștii bogați
  Teodorovici face o declarație-șoc: "Decizie comunistă? Da..."
  Ce veste ne dă Teodorovici! Anul acesta vom scăpa de...
  Teodorovici a tunat la Mișa: "Până luni la ora 9 să văd..."
  Ultima oră: ALDE cedează în fața PSD - suspendare! Teodorovici insistă: banii, Iohannis!

  Știrile Zilei