03:06 04 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.43
 • USD17.23
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Acțiunea de protest pe 10 august la București (62)
  3444112

  "Fiecare decide ce vrea să facă, dar nu violența este calea", "Jandarmii și-au făcut datoria, fără să provoace ei violenţă, chiar dacă au fost loviți, bruscați..."

  BUCUREȘTI, 10 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așteptată cu mult interes, opinia lui Liviu Dragnea față de manifestarea de protest care îl vizează în mod direct a venit destul de târziu, dar este bine concepută. Deși, a existat și o izbucnire a liderului PSD:

  "Aceste proteste, până la urmă, ce fac? Vor să apere statul paralel, așa zisa luptă anticorupție. Cu abuzuri, cu dosare și probe false, șantaj, amenințări, cu lucruri ieșite la iveală și care vor tot ieși la iveală", a declarat Dragnea.

  Apoi, Dragnea a revenit la tonul politic, manifestând înțelegere față de protestele pașnice, dar, pe de altă parte anunțând ferm că "forțele de ordine sunt pregătite".

  "Nu violența este calea", este principala idee transmise de Liviu Dragnea. "Îmi exprim speranța că vor fi proteste pașnice. Fiecare decide ce vrea să facă".

  În privința incidentelor, șeful PSD consideră că "sunt pregătite forțele de ordine, jandarmii". Ei și-au făcut datoria, fără să provoace ei violenţă, chiar dacă au fost loviți, bruscați, a spus Dragnea, completând "O să vedem mâine, până la urmă…".

  Despre esența manifestării, președintele social democrat e ferm: "E un miting politic!".

  "Ludovic Orban a anunțat că merge, Cioloș a anunțat că merge, USR la fel", argumentează șeful PSD, nemenționând și eventualitatea ca președintele Iohannis să participe. În plus, "nici măcar organizatorul nu şi-l mai asumă", a completat Dragnea, precizând astfel că manifestația a fost deturnată în scop politic.

  În contrast cu preocupările politice ale protestului de azi, Liviu Dragnea pune problema abuzurilor din justiție care, iată, au făcut o nouă victimă, fostul judecător de la Curtea de Apel București, Stan Mustață, decedat în condiții cumplite.

  "Din ce în ce mai mulți români nu mai vor să fie abuzuri în România", consideră Liviu Dragnea. "Judecătorul Stan Mustață a murit ca un câine. A fost condamnat la moarte, a omorât pe cineva, a violat pe cineva? A murit, l-au chinuit, l-au târât".

  Există o vină — a concluzionat Liviu Dragnea în intervenția sa la România TV.

  Тема:
  Acțiunea de protest pe 10 august la București (62)

  Tematic

  Ultima oră: Autoritățile, plângere penală și somație contra unui cunoscut protestatar
  Mesaj neaşteptat al Jandarmeriei Române înainte de protest - nu va ierta nimic
  Protestul diasporei - cifre uriașe, violență, dar nimeni nu mai răspunde!


  Știrile Zilei