03:14 16 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.07
 • RUB0.24
 • RON4.03
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Acțiunea de protest pe 10 august la București (62)
  7846529

  Declarația președintelui nu poate fi considerată nici măcar manipulare! Este o atitudine incalificabilă! Iohannis dă un semnal care poate demobiliza trupele MAI

  BUCUREȘTI, 10 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Președintele nu a ajuns la miting, dar la ora 23.30 a transmis un mesaj pe pagina de Facebook. Mesajul este de-a dreptul halucinant!

  "Într-o democrație autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violența nu este acceptabilă, indiferent de opțiunile politice", scrie Iohannis.

  Foarte corect până acum, dar "violența" la care se referă nu e huliganilor, după părerea lui — ci a jandarmilor!

  "Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei, puternic disproporționată în raport cu manifestările majorității oamenilor din Piața Victoriei", scrie Iohannis, care consideră că "Încercarea de a înfrânge voința oamenilor printr-o reacție violentă a forțelor de ordine este o soluție condamnabilă".

  Evident, declarația președintelui nu poate fi considerată nici măcar manipulare! Este o atitudine incalificabilă! Evident că nu "majoritatea oamenilor din Piața Victoriei" s-au manifestat violent, ci grupurile de huligani, de demenți!

  Dar asta nu înseamnă că jandarmii nu au fost atacați cu bestialitate, în grupuri organizate, vă violențele au început încă devreme — iar jandarmii au protejat instituțiile, dar chiar și protestatarii!

  "Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicații pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!", spune președintele.

  Ca un comentariu — cred că președintele ar trebui să explice și el acest comentariu complet deplasat față de ceea ce se întâmplă în Piața Victoriei. Jandarmii apără și la această oră zona — pentru că violențele s-au extins și asupra altor locații, inclusiv prin incendieri — iar președintele dă un semnal care poate demobiliza trupele MAI.

  Тема:
  Acțiunea de protest pe 10 august la București (62)

  Tematic

  Gaze lacrimogene, mesaje anti PSD şi jandarmi - reportaj dintre protestatari
  ACUM: Piaţa Victoriei, intervenție în forţă a jandarmilor
  "E o tentativă de lovitură de stat, diaspora e paravanul!" - concluzie șocantă!
  Imagini șoc: Jandarmii au filmat huligani aruncând cu pietre și bucăți de asfalt


  Știrile Zilei