05:56 18 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.41
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.32
 • UAH0.69
  Ludovic Orban

  Șocul orei: Orban, incitare iresponsabilă!

  © Photo: PNL
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Acțiunea de protest pe 10 august la București (53)
  290561

  Neluând în seamă agresiunile de tip huliganic și chiar terorist, nici faptul că nu s-a ajuns la o concluzie asupra cauzei, Orban expune populația la pericole majore

  BUCUREȘTI, 11 august, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Președintele PNL șochează din nou! Într-o conferință de presă încheiată acum puțin timp, liderul liberal a lansat un adevărat atac la adresa Jandarmeriei, acuzând-o de "comporatament brutal" și că este un "instrument de represiune"!

  Mai mult, Orban anunță că PNL va sesiza Parchetul General, acuzând că "acest comportament brutal, agresiv care a fost dictat de liderii politici, care au folosit Jandarmeria ca instrument de represiune".

  "Să fie pedepsit imediat, pentru că nu putem accepta ca o instituţie a statului român care este plătită din banii contribuabililor să devină un duşman al cetăţeanului român şi un instrument de menţinere la putere împotriva voinţei oamenilor a unui clan toxic", a declarat Orban.

  Orban nu a spus nimic despre provocările și agresiunile teribile la care au fost supuși jandarmii, ceea ce ridică o întrebare — ce interes are liderul liberal să nu se disocieze și să nu condamne intervenția huliganilor?

  Reamintim că PNL a fost acuzat că a folosit interlopi la alegeri în unele zone din țară, la Cluj existând o anchetă impotantă în acest sens. De asemenea, lumea interlopă a fost mobilizată prin intermediul unor maneliști pentru realegerea lui Băsescu — artizani ai acelui episode fiind acum în rândul liberalilor.

  Mai mult, Orban cere ca lumea "să nu se lase intimidată" și… "să iasă cu energie"! Sigur, el cere ca lumea să îşi exprime punctul de vedere "în mod paşnic, civilizat, decent" — ceea ce este de-a dreptul comic din partea unora care au introdus trivialitatea și violența huiganică a limbajului în cadrul "protestului politic".

  "Fac apel către români să nu se lase intimidaţi, să nu se sperie de această putere care îşi trăieşte ultimele zile", spune Orban, nefiind clar ce înseamnă " îşi trăieşte ultimele zile"? Că alegerile sunt departe, iar moțiune de cenzură… abia la toamnă! Deci, la ce se referă Orban, la o cădere a guvernului — prin ce mijloace?

  Preşedintele PNL a făcut încă o declarație care pune pe gânduri — el a declarat că va fi prezent în această seară "pentru că nu i se pare firesc să stea deoparte când cetăţenii români sunt călcaţi în picioare, supuşi brutalităţii şi agresiunii de către forţe de ordine care ar trebui să-i apere".

  "Sunt convins că după ceea ce s-a întâmplat azi noapte  foarte mulţi cetăţeni români vor ieşi să protesteze împotriva actualei puteri", a insistat Orban, îndemnându-i pe membrii şi simpatizanţii liberali să iasă la protest, transmite Agerpres

  Neluând în seamă nici agresiunile de tip huliganic și chiar terorist care s-au petrecut aseară, dar nici faptul că instituțiile abilitate nu au ajuns la o concluzie asupra cauzei, a organizării și participării la violențe, Orban expune populația la pericole majore. Și totul cu un scop politicianist — dacă nu cumva chiar cu alte intenții, mult mai grave.

  Chiar și acceptând teoria absurdă și incitatoarea a lui Orban, a "erorilor Jandarmeriei", este clar că acestea nu se puteau remedia de pe o zi pe alta — iar a supune azi protestatarii și forțele de ordine la o nouă provocare, tot iresponsabilitate se numește!

  Тема:
  Acțiunea de protest pe 10 august la București (53)

  Tematic

  Probă făcută publică de jandarmi: Înregistrările violențelor! Video cu secvențe teribile!
  Dezordini de stradă: jandarmii au utilizat gaze lacrimogene și tunurile de apă - VIDEO
  Iohannis a pus procurorii pe jandarmi: se caută vinovați
  Oficial: Cine a dat ordin de intervenție în forță a jandarmilor
  Opinie din US Army despre acțiunile jandarmilor
  Jandarmeria, apel la populaţie – s-au furat arme de foc
  Gaze lacrimogene, mesaje anti PSD şi jandarmi - reportaj dintre protestatari
  Piața Victoriei, tentativă de omor - femeie jandarm călcată în picioare de zeci de demenți
  ACUM: Piaţa Victoriei, intervenție în forţă a jandarmilor
  Imagini șoc: Jandarmii au filmat huligani aruncând cu pietre și bucăți de asfalt
  Mesaj neaşteptat al Jandarmeriei Române înainte de protest - nu va ierta nimic
  Imagini cu impact: cum s-au desfășurat protestele din 10 august
  Ultima oră: Autoritățile, plângere penală și somație contra unui cunoscut protestatar
  Protestul diasporei - cifre uriașe, violență, dar nimeni nu mai răspunde!
  Protest la București: e o apocalipsă a porcului românesc - VIDEO
  Tagurile:
  10 august 2018, protest, diaspora, manifestație, Miting, Ludovic Orban, București
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei