03:32 16 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.07
 • RUB0.24
 • RON4.03
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Acțiunea de protest pe 10 august la București (62)
  5945164

  "Unii dintre partenerii noștri externi sunt direct interesați în schimbarea guvernului și venirea unui guvern favorabil solicitărilor și intereselor lor"

  BUCUREȘTI, 13 aug — Sputnik, Evan Răutu. Cunoscut ca "generalul lui Ion Iliescu", fostul șef al Serviciului de Protecție și Pază, generalul Dumitru Iliescu ne-a obișnuit cu analize și dezvăluiri de senzație. Nu se dezminte nici acum, când răspunde la întrebarea ""Cine este în spatele mitingului diasporei?"

  "Unii dintre partenerii noștri externi sunt direct interesați în schimbarea guvernului și venirea unui guvern favorabil solicitărilor și intereselor lor, interese majore care vizează bogațiile României, de la resursele energetice, la cele aurifere, la metale rare, la cele silvice, la obiectivele strategice din zona producerii și transportului energiei electrice, zona agricolă și multe altele", spune generalul.

  Desigur, generalul nu spune "el însuși", ci "prietenul" său, cunoscut de internauți ca "Florin".

  "Credeați că această manifestație este spontană?", întreabă cu subînțeles personajul. "Vă garantez că a fost foarte bine organizată, cu obiective foarte clare, cu o finanțare semnificativă din partea celor interesați să fure, în continuare, din avuția națională, să ne dezbine în anul centenarului Marii Uniri, având ca reper celebra expresie "divide et impera"".

  Dar, atenție, situația României mai implică și o altă "strategie". Aceea pe care o găsim într-o altă celebră expresie: "Ferește-mă, Doamne, de prieteni, că de dușmani mă apăr singur".

  "Ce fac structurile noastre cu atribuții în domeniul Siguranței Naționale, ele nu știu ce se întâmplă, de ce nu iau masuri?", întreabă generalul, iar "Florin" răspunde: "Știu foarte bine, dar unii dintre cei care trebuie să acționeze, fac parte din Statul Paralel condus din exterior de partenerii noștri, iar din interior de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis — "Stat" aservit acestora, apărându-le interesele, în detrimentul celor naționale".

  Iar acum, după aceste afirmații, generalul Iliescu vine cu o acuzație / ipoteză care este confirmată și de alți ofițeri cu acces înalt la informații.

  "Este clar o colaborare strânsă între structurile Intelligence din exterior cu unele din interior, pentru realizarea obiectivelor acestui protest "spontan"…", spune generalul.

  În finalul articolului postat pe Facebook, generalul Dumitru Iliescu îi adresează o „întrebare" președintelui statului: "Vă rog să îmi spuneți dacă este așa sau nu, domnule Președinte Iohannis…!!!".

  Menționăm că Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, a declarat că agenți provocatori au venit prin granița vestică a României, pe unde nu mai e nevoie de pașaport.

  Тема:
  Acțiunea de protest pe 10 august la București (62)

  Tematic

  LIVE: a doua zi de proteste în Piața Victoriei
  Patriarhia, reacţie la protestul de ieri – ce mesaj a transmis
  Imagini cu impact: cum s-au desfășurat protestele din 10 august
  Gaze lacrimogene, mesaje anti PSD şi jandarmi - reportaj dintre protestatari
  Ultima oră: Autoritățile, plângere penală și somație contra unui cunoscut protestatar
  Mesaj neaşteptat al Jandarmeriei Române înainte de protest - nu va ierta nimic
  Protestul diasporei - cifre uriașe, violență, dar nimeni nu mai răspunde!
  Protest la București: e o apocalipsă a porcului românesc - VIDEO


  Știrile Zilei