02:58 16 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.07
 • RUB0.24
 • RON4.03
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Acțiunea de protest pe 10 august la București (62)
  4405112

  General: "Instigarea la violență trebuie pedepsită penal, mai cu seamă când aceasta vine din partea unor lideri de partid sau chiar din partea președintelui"

  BUCUREȘTI, 14 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Violențele de la protestul de vineri ar trebui să conducă la întreruperea vacanței parlamentare pentru luarea unor măsuri urgente", a declarat fostul ministru al Apărării Naționale, generalul Corneliu Dobrițoiu.

  Generalul Dobrițoiu este indignat și îngrijorat mai ales de "instigarea la violență" care este susținută de lideri politici sau… chiar de președintele Iohannis!

  "Instigarea la violență trebuie pedepsită penal, mai cu seamă când aceasta vine din partea unor lideri de partid sau chiar din partea președintelui, de ce nu?", a declarat Corneliu Dobrițoiu.

  Generalul atrage atenția trecerii la un alt nivel a manifestărilor stradale, ceea ce face necesară o adaptare a legislației.

  "Cred că deja se va trece la un alt nivel și deja cred că implicarea autorităților statului ar trebui să fie pe măsură", spune generalul.

  Măsura normativă este necesar a fi luată urgent de către Parlament, ori, având în vedere evenimentele, legislativul ar trebui să revină la lucru imediat, consideră fostul șef al Apărării.

  "Când spun implicarea autorităților statului pe măsură mă uit și la Parlament, care ar trebui să sancționeze — nu ar fi rău să își întrerupă vacanța și să ia în dezbatere toate afirmațiile publice ale liderilor politici care instigau la violență și să adopte o hotărâre, să facă ceva",a declarat generalul Corneliu Dobrițoiu la Antena 3.

  Тема:
  Acțiunea de protest pe 10 august la București (62)

  Tematic

  Comisia Europeană despre proteste: „E o problemă internă a României”
  A fost un „protest al diasporei” sau nu? Cum au manipulat rețelele de socializare și presa
  LIVE: a doua zi de proteste în Piața Victoriei
  Patriarhia, reacţie la protestul de ieri – ce mesaj a transmis
  Imagini cu impact: cum s-au desfășurat protestele din 10 august
  Gaze lacrimogene, mesaje anti PSD şi jandarmi - reportaj dintre protestatari
  Ultima oră: Autoritățile, plângere penală și somație contra unui cunoscut protestatar


  Știrile Zilei