09:41 17 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.85
 • USD17.69
 • RUB0.28
 • RON4.20
 • UAH0.68
  Liviu Dragnea și Mihai Tudose

  Mihai Tudose, declarație surpriză, intervine în scandalul momentului

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  64542

  Mihai Tudose: "Sunt mai multe scrisori care înfierează public luarea de poziţii în public? Păi nu vi se pare că ceva e cam nonsens aici?"

  BUCUREȘTI, 16 aug — Sputnik, Evan Răutu. Controversatul penultim premier PSD, Mihai Tudose, intervine în scandalul momentului provocat de scrisoarea Ecaterinei Andronescu și de reacțiile unor colegi din partid.

  Ei bine, Mihai Tudose consideră că e nevoie ca PSD să discute temele propuse de valoroasa senatoare social democrată, dar, mai mult, aduce din nou în planul dezbaterii celebra scrisoare a fostul președinte executiv al PSD, Nicu Bădălău.

  "Eu cred că este nevoie de o discuţie în partid şi nu numai pe temele supuse atenţiei de dna Andronescu — a fost şi scrisoarea domnului Bădălău din ianuarie, da?", a declarat Tudose, atrăgând atenția că „și aceea a rămas, cumva, nediscutată".

  Interesantă este și abordarea lui Tudose — "Hai să vorbim înăuntru şi cu un ton civilizat, cu argumente pro sau contra, nimeni nu deţine adevărul absolut".

  Pe de altă parte, Mihai Tudose s-a exprimat dur la adresa "concursului" de reacții ale liderilor PSD față de scrisoarea fostului ministru ala Învățământului.

  "Un nonsens", a replicat Tudose.

  "Nu înţeleg cum se pot exprima public unii colegi de-ai mei înfierând exprimarea publică", spune Tudose. "Mai multe scrisori care înfierează public luarea de poziţii în public? Păi nu vi se pare că ceva e cam nonsens aici?".

  În fine, Tudose atrage atenția că Ecaterina Andronescu  nu a folosit un ton jignitor, ci a exprimat "o opinie". Ce-i drept, care a ajuns publică, asta spre deosebire de îndemnul lui Tudose "Haideţi să ne păstrăm pentru discuţiile din partid".

  "Putem să fim sau să nu fim de acord cu opinia cuiva, dar doamna Andronescu nu a folosit un ton jignitor la adresa nimănui, e opinia domniei sale", a declarat Mihai Tudose pentru MEDIAFAX.

  De precizat că Ecaterina Andronescu a publicat o scrisoare deschisă adresată membrilor PSD prin care cere un guvern PSD de "superprofesioniști". De asemenea, cere retragerea lui Liviu Dragnea, altfel, consideră experimentata politiciană, PSD și țara se îndreaptă spre "un dezastru major".

  Mai mulți lideri județeni, dar și de la București i-au adresat critici Ecaterinei Andronescu, unii au trecut chiar la atacuri, dar și la insulte nedemne pentru un partid ca PSD.

  Tematic

  Motivul ascuns din spatele căderii Guvernului Tudose - ce știe Dragnea
  Dragnea: "Le-au spus că mă vor băga la pușcărie. Tudose să fie mai calm"
  Ion Cristoiu: "Neghiobul Tudose cade în capcana șiretului Dragnea"
  Tagurile:
  intervenție, scrisoare, scandal, PSD, Ecaterina Andronescu, Mihai Tudose, Nicolae Bădălău, Liviu Dragnea, România


  Știrile Zilei