17:44 28 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.45
 • USD17.77
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  168820

  Alexandru Căutiș: "Ironia sorții face ca acest om să fie din Turnu Măgurele, decesul înregistrându-se la spitalul din Alexandria"

  BUCUREȘTI, 20 aug — Sputnik, Evan Răutu. "Exclusiv! Un protestatar mort în urma incidentelor din Piața Victoriei", titrează jurnalistul Alex Căutiș.

  Din postarea jurnalistului aflăm că este vorba Ilie Gâzea, în vârstă de 62 de ani, aflat în centrul acestei fotografii, cu bluză bleu.

  "Ilie Gâzea a decedat la o săptămână după ce a leșinat în urma acțiunii cu gaze lacrimogene", scrie jurnalistul, precizând că pe 10 august, la mitingul din Piața Victoriei, "în jurul orei 20, acesta a avut o puternică hemoragie nazală și bucală".

  Căutiș afirmă că Gâzea "a primit îngrijiri medicale și a plecat acasă". Dar, a doua zi s-ar fi simțit foarte rău și a mers la spital. "Victima a fost internată cu hemoragie digestivă", precizează Căutiș.

  "Ironia sorții face ca acest om să fie din Turnu Măgurele, decesul înregistrându-se la spitalul din Alexandria", scrie Căutiș, pe pagina sa de Facebook.

  Reacțiile politice nu au întârziat să apară, primul în acest sens fiind Mihail Neamțu, "Guvernul Dragnea/Dăncilă are nu doar sânge pe mâini, ci și un mort pe conștiință —dar are conștiință?", a postat imediat după aflarea știrii Mihail Neamțu.

  De precizat că deocamdată nu se cunoaște o poziție oficială a medicilor pentru a se stabili dacă incidentele din 10 august au dus la o moarte prematură a lui Ilie Gâzea. 

   Ilie Gâzea, în mijlocul grupului
  Ilie Gâzea, în mijlocul grupului


  Știrile Zilei