16:55 09 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.33
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.73
  Premierul român Viorica Dăncilă și Beniamin Netaniahu, premierul Israeului

  SRI întoarce cazul de „înaltă trădare" al Vioricăi Dăncilă - lovitură!

  © Photo : Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  7065264

  Orban e pasibil de o acuzație gravă - o lovitură pe care ar putea să o primească în plin, mai ales că nu a avut acordul PNL când a făcut nefirescul demers.

  BUCUREȘTI, 21 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Răsturnare de situație în cazul dosarului de înaltă trădare al Vioricăi Dăncilă, SRI a răspuns solicitării DIICOT, în dosarul de înaltă trădare al Vioricăi Dăncilă, deschis după plângerea făcută de liderul PNL Ludovic Orban", transmite Antena 3, care a prezentat informația din surse proprii.

  După cum se știe, președintele PNL, Ludovic Orban, a depus o plângere penală la Parchetul General împotriva premierului Viorica Dăncilă, în urma vizitei șefei guvernului în Israel.

  Plângerea vizează acuzațiile de "Înaltă trădare" și "divulgarea de informații secrete care pot pune în pericol siguranța națională".

  Reamintim că delegația română, condusă de premier, s-a întâlnit cu președintele și primul ministru al Israelului, cu miniștri israelieni, dar și cu ambasadorul SUA la Ierusalim.

  Dosarul a fost preluat de DIICOT, care, în iunie, a solicitat SRI informații cu privire la aceste acuzații. "Asemenea infirmații nu se pot obține de la poliție", explica Daniel Horodniceanu, pe atunci șef al DIICOT, demersul său firesc în acest bizar caz.

  După aproape trei luni SRI a trimis un răspuns la solicitarea DIICOT, spun sursele Antena 3.

  „În acest răspuns se spune că NU a fost un incident de securitate și nici nu au fost divulgate secrete care să pericliteze securitatea națională", transmite sursa citată.

  Nu ar exista informații cu privire la acuzația de trădare — "și dacă acestea ar fi existat, SRI le-ar fi trimis înainte", a comentat jurnalistul Adrian Ursu, cel care a transmis știrea.

  În acest context, dacă procurorii confirmă știrea, după ce DIICOT va clasa cazul, Ludovic Orban este pasibil de o acuzație (meritată!) de denunț calomnios. O lovitură pe care președintele PNL ar putea să o primească în plin, mai ales că nu a avut susținerea/acordul conducerii PNL când a făcut nefirescul demers. Cu alte cuvinte, Ludovic Orban ar putea deveni din nou "penal".

  O singură întrebare — în momentul în care Ludovic Orban, de profesie inginer, a depus plângerea bizară, cei de la Parchet l-au informat cu privirea la riscul la care se expune — acuzația de denunț calomnios? Pe vremea lui Ceaușescu, procurorii aveau această obligație, inclusiv la denunțuri mai mărunte, de genul legii 18/1968, a venitului ilicit.

  Tematic

  A sosit o veste bună, așteptată de Viorica Dăncilă - în ciuda unui incident oribil!
  Ruptură totală în PNL: „Orban și Cîțu distrug partidul”. Iată de ce
  Liviu Dragnea, atitudine de excepție: "Dacă are o problemă, să mă acuze pe mine!"
  Tagurile:
  incident de securitate, absență, răspuns, denunț, SRI, PSD, DIICOT, Vioricăi Dăncilă, Ludovic Orban, Israel, România


  Știrile Zilei