04:28 20 August 2019
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.62
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.70
  Londra

  De 23 August, Londra ne trimite un "cadou" de pe vremea lui Ceaușescu!

  © Sputnik / Vladimir Pesnya
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  66750

  Este interesant de cunoscut opinia unui diplomat cu o mare experiență și o bună cunoaștere a țării noastre - cum i se pare România acum, după 30 de ani.

  BUCUREȘTI, 23 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Astăzi, 23 August, de fosta Zi Națională a României, ministrul de Externe Teodor Meleșcanu, l-a primit pe noul ambasador britanic în țara noastră, Andrew James Noble, care a prezentat scrisorile de acreditare.

  Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu, l-a primit pe noul ambasador britanic în țara noastră, Andrew James Noble, care a prezentat scrisorile de acreditare
  Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu, l-a primit pe noul ambasador britanic în țara noastră, Andrew James Noble, care a prezentat scrisorile de acreditare

  Trimiterea lui Noble în fruntea legației britanice de la București a fost stabilită încă din luna februarie 2018, întrucât mandatul amdasadorului Paul Brummel urma să se încheie în iunie 2018.

  Interesant este că Andrew Noble a mai fost diplomat în România, dar în perioda lui Nicolae Ceaușescu, între anii 1983-1986. De fapt, Noble, intrat în Foreign Office în 1982, și-a început cariera diplomatică în România socialistă, unde a fost mai întâi secretar III al ambsadei, urcând la gradul de al secretar II.

  Bucureștiul se pare că a fost de bun augur pentru tânărul (pe atunci) diplomat, acesta având ulterior o carieră strălucită.

  Astefel, după România a activate pe diverse funcții în Germania Federală, apoi, după 1989 în cadrul Foreign Office, conducând diverse departamente importante.

  Între 2001 și 2005 este consul general la Atena, apoi revine la Foreign Office pe o funcție de director al departamentului de Securitate.

  În 2009 este numit consul general la Berlin, iar între 2014 și 2017 a fost ambassador la Alger.

  Desigur, este interesant de cunoscut opinia unui diplomat cu o asemenea experiență și cu o bună cunoaștere a țării noastre, cum i se pare România acum, după 30 de ani de la încheierea primului său mandat la București. Și desigur, ce părere avea despre conducătorul de atunci al României, Nicolae Ceaușescu.

  Tematic

  Românii și bulgarii - cei mai numeroşi europeni care lucrează în Marea Britanie
  România, tigrul Europei în 2018. Marea Britanie - coada
  După plecarea britanicilor, România va avea mai multe mandate de europarlamentar
  Cunoscut brand românesc, pe rafturile supermarketurilor din Marea Britanie
  Tagurile:
  scrisori de acreditare, nou ambasador, Andrew James Noble, România, Marea Britanie


  Știrile Zilei