06:05 18 August 2019
În direct
 • EUR19.51
 • USD17.50
 • RUB0.26
 • RON4.13
 • UAH0.69
  Călin Popescu-Tăriceanu

  Tăriceanu dă iar lovitura - anunț care șochează și are o țintă clară

  © Photo: Senatul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  149740

  "Suntem într-o situație de război cu adversarii noștri politici care au folosit toate mijloacele nelegale și imorale în lupta politică"

  BUCUREȘTI, 29 aug — Sputnik, Evan Răutu. Prezent la Școala Politică de Vară a Organizației Femeilor Liberal Democrate, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a surprins printr-o serie de declarații extreme de tranșante. Tema — structurile paralele și oculte care au pus mâna pe România, afectând grav ideea de libertate.

  "Nu putem să vorbim de o țară prosperă fără libertăți", enunță Tăriceanu principiul său politic fundamental. "Nu cred în prosperitate într-o țară în care este controlată de servicii secrete, într-o țară care îndeplinește caracteristicile unei dictaturi, unei minorități".

  Eu cred în democrație, cred că trebuie respectată opțiunea cetățeanului când ea se manifestă prin vot, declară președintele Senatului României.

  "Sunt structuri paralele care au acaparat puterea prin mijloace nedemocratice", spune Tăriceanu, punând această realitate ocultată cu faptul că "Guvernul este expresia majorității din Parlament".

  Nu suntem într-o situație normală, atrage atenția liderul ALDE, folosind o formulă extreme de dură: "Suntem într-o situație de război cu adversarii noștri politici care au folosit toate mijloacele nelegale și imorale în lupta politică".

  "Dacă ei vor război, trebuie să ne mobilizăm și noi, dar să ne mobilizăm pentru un război care să fie moral", declară Tăriceanu, care face un anunț șocant: "La ce fac adversarii noștri cu arme nelegale și imorale, le răspundem tot cu un război — nu trebuie tolerate astfel de atitudini!"

  Este unul dintre cele mai puternice discursuri din ultima vreme, încă un argument că liderul ALDE încearcă să-și convingă partenerii din Coaliție că este un candidat serios la alegerile prezidențiale. De fapt, ținta magistralului discurs al lui Călin Tăriceanu pare a fi chiar candidatura la funcția cea mai înaltă în stat.

  Tematic

  Pleșoianu, lecție pentru Tăriceanu: "Ministrul ALDE sfidează logica și bunul simț"
  Ingrid Mocanu, mesaj teribil pentru Dragnea și Tăriceanu: "Vise rupte de realități!"
  Tăriceanu recunoaște: "Iată ce aș opri ca președinte al României"
  Tăriceanu, dezmințire ciudată - sau avertisment mascat...
  Anunț bombă – Dragnea și Tăriceanu boicotează recepția de Ziua Națională a SUA
  Ingrid Mocanu - lecție pentru Tăriceanu și avertisment foarte dur: "Nu mai scapă!"
  Tăriceanu, atitudine de onoare în cazul Dragnea
  Tăriceanu, acuzație foarte gravă pentru Iohannis, probează o implicare gravă, repetată!
  Tăriceanu face praf Comisia Europeană: „Politică părtinitoare, influență ocultă"
  Tăriceanu, ieșire furtunoasă după mitingul de ieri: "România - prizonieră totală!"
  Tăriceanu - soluție de mare maestru! Adevărata închidere a "Statului paralel" & Kovesi!


  Știrile Zilei