15:11 24 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.13
 • USD17.89
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Șarpe boa

  Heiko Maas: Uniunea Europeană, un iepuraș în fața șarpelui boa?

  © Sputnik / Алексей Даничев
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  24650

  Șeful diplomației germane consideră că există un principiu de funcționare a blocului comunitar, care îl face foarte vulnerabil.

  BUCUREȘTI, 3 sep — Sputnik. Uniunea Europeană trebuie să renunțe la adoptarea de decizii prin consens, altfel ea este într-o situație absolut nefavorabilă în raport cu SUA, a declarat ministrul de Externa al Germaniei, Heiko Maas, pentru Bild.

  ”În cazul sancțiunilor economice sau a tarifelor vamale nu face să stăm ca iepurașii în fața șarpelui boa”, a spus diplomatul.

  El a subliniat că nu poate fi vorba despre o dezbinare în sânul blocului comunitar, amintind despre riposta salidară la măsurile restrictive ale Washingtonului și ieșirea SUA din acordul nuclear cu Iranul. Totodată, principiul unanimității induce anumite tensiuni și din aceste considerente ar trebui să fie abandonat.

  Anterior Maas a criticat praciticile comerciale ale partenerilor de peste ocean, afirmând că războiul economic dintre America și China amenință Germania, iar dorința Casei Albe de a exercita influență asupra pieței energetice europene prin sancțiuni împotriva Rusiei a calificat-o drept inacceptabilă.

  Tematic

  Moscova: SUA le sucesc mâinile partenerilor europeni
  De mâine, o nouă confruntare UE-SUA: Europa va bloca sancțiunile anti-Iran
  Merkel: Europa nu mai poate miza pe „superputerea” SUA
  Tagurile:
  reevaluare, relații, Heiko Maas, SUA, Germania, UE
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei