23:59 12 August 2020
În direct
 • EUR19.51
 • USD16.55
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  36210

  Daniel Dragomir susţine că afirmaţia ambasadorului român la Washington este de o gravitate extraordinară şi spune că ameninţările acestuia sunt chiar şi pentru prieteni.

  BUCUREŞTI, 3 sep — Sputnik, Georgiana Arsene. „Va veni o vreme, şi nu cred că o să le facă plăcere unora, când voi putea să şi vorbesc mai mult, dintr-o calitate, hai să spun, privată", a afirmat, în cadrul unui interviu, George Maior, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, cu câteva zile înainte ca liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, să solicite revocarea acestuia.

  Cum este, însă, interpretată declaraţia lui Maior şi în ce context a fost făcută?

  Numele lui Maior a fost vehiculat în scandalurile din politica internă, după ce acesta a făcut o serie de afirmaţii referitoare la scrisoarea lui Rudolph Giuliani.

  La rândul său, Maior a explicat, în cadrul interviului despre care am pomenit mai devreme, că numele său este tot mai vehiculat pentru că poate există percepţia conform căreia el ar putea să coordoneze sau să influenţeze politicul din România.

  În cadrul emisiunii „Subiectiv" de la Antena 3, fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir s-a lansat într-un atac dur la adresa lui Maior, căruia i-a reproşat, printre altele, nivelul foarte scăzut al discursului şi s-a întrebat care va fi natura informaţiilor pe care ambasadorul român la Washington spune că le va face publice.

  „De unde o să ne spună? Din dosarele pe care le coordona cu DNA? Din informaţiile de la SRI? Numai această declaraţie ar trebui să fie de ajuns pentru rechemarea de urgenţă a lui George Maior", a declarat Dragomir, adăugând că această ameninţare nu este numai pentru duşmani, ci şi pentru prieteni.

  Fostul ofiţer SRI a amintit momentul în care George Maior i-a făcut „repede, repejor" un dosar preşedintelui Iohannis, unul lui Horia Georgescu, tot pe repede înainte, „şi l-a băgat la puşcărie rapid" având drept scop ascunderea mizeriilor făcute în dosarele cu DNA.

  „Aceste ameninţări sunt extrem de clare", a punctat Dragomir, adăugând că Maior, în această manieră şantajistă, mai face o declaraţie care ar trebui să pună pe gânduri mai ales oamenii din zona politică.

  Este vorba despre faptul că Maior spune că se va întâlni, la revenirea în SUA, cu viitorul ambasador şi că „aşteptăm, întotdeauna, cu interes, venirea unui ambasador" şi că acesta este un cunoscător al realităţilor româneşti.

  Dragomir spune că România 3.0 pregăteşte o scrisoare deschisă pe care să o trimită noului ambasador american care urmează să vină la Bucureşti în care să relateze „cam ce a făcut domnul Maior în România: ce a făcut cu interceptările, cum îi chema pe unii în buncăr la domnul general Oprea, la Ministerul Apărării, să le dea ordin să treacă la UNPR dacă nu, îi ia la DNA", dar şi despre cum a fost ras un întreg partid la ordin.

  Dragomir spune un lucru grav. Şi anume că Maior cere angajaţilor Ambasadei României în SUA să afle ce întâlniri a avut şi de unde vine această scrisoare a avocatului Rudolph Giuliani.

  „Mi se pare un securism de cea mai joasă speţă", a concluzionat Dragomir.

  Tematic

  Anunţ şoc al lui Liviu Dragnea - e vizat George Maior, ambasadorul român în SUA
  Manda și Maior, față în față - referire la dosarele lui Iohannis și Hellvig
  Manda, atac decisiv la Maior - dezvăluire teribilă, îl poate termina!
  George Maior, chemat de urgență să dea socoteală pentru declarații neautorizate!
  Tagurile:
  motiv de rechemare, declarații, Daniel Dragomir, George Maior, SUA, România


  Știrile Zilei