22:01 19 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.10
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON3.99
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  100 0 0

  Ministrul de Interne va pune la dispoziţia Comisiei de Apărare raportul clasificat privind violenţele de la protestul diasporei - va participa şi la şedinţa Comisiei.

  BUCUREŞTI, 3 sep — Sputnik, Georgiana Arsene. Întrebată, astăzi, la sosirea la Ministerul de Interne cum comentează acuzaţiile aduse de primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, cu privire la violenţele din 10 august, Carmen Dan a precizat că raportul clasificat va fi pus la dispoziţia Comisiei de Apărare din Parlament.

  Sâmbătă, Gabriela Firea a cerut demisia ministrului de Interne în cadrul CEx al PSD pentru modul în care a fost gestionată intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august.

  Senatorul PNL Marcel Vela a anunţat că a convocat o nouă şedinţă, marţi, pentru audierea prefectului Capitalei, a comandantului Jandarmeriei şi a ministrului de Interne, el afirmând că demisia lui Carmen Dan este „urgenţă naţională".

  Firea susţine că jandarmii care au asigurat ordinea la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei au dormit o noapte pe jos, fără paturi, fără apă şi fără mâncare, „ca nişte vite" şi precizează că i-a reproşat lui Carmen Dan faptul că nu are grijă de oamenii săi.

  Declaraţia a fost făcută la postul România TV

  Primarul General a atras atenţia că nu este normal ca aceste lucruri să fie trecute cu vederea, iar greşelile trebuie să fie asumate.

  La rândul să, ministrul de Interne a vorbit despre faptul că Firea i-a cerut să demisioneze şi a precizat că sunt lucruri care nu îşi au sensul a fi lămurite pe scările Ministerului, iar temele politice le-a discutat şi lămurit în CEx.

  Tematic

  "Organizatorul" mitingului diasporei vrea "Flăcări, fum și sânge"
  "Mitingul diasporei" - mesaj inteligent dar ferm al lui Liviu Dragnea
  De fapt, câți bani a costat mitingul - și cum a schimbat istoria României
  Tagurile:
  explicații, protest diaspora, Comisia de Apărare din Parlament, Carmen Dan, România


  Știrile Zilei