02:09 18 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.71
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Klaus Iohannis

  Statistică îngrijorătoare pentru Iohannis - este unic în istorie!

  © Photo: Facebook / Klaus Iohannis
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  141460

  Unii rămân în istorie cu recorduri ale construirii României, alții cu... altfel de recorduri - spre deosebire de contemporaneitate, timpul cerne grâul de neghină...

  BUCUREȘTI, 4 sep — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Fiecare șef al statului român deține câte un record — dacă, de exemplu, primul președinte al României, Nicolae Ceaușescu rămâne performerul construcțiilor civile, industriale, agricole sau energetice realizate în epoca sa, ei bine și actualul Klaus Iohannis are propriul său record.

  Un interesant studiu realizat de Agenția Națională de presă Agerpres scoate la iveală domeniu în care președintele Klaus Iohannis este imbatabil: cel al sesizărilor la Curtea Contituțională.

  Din studiul menționat rezultă că preşedinţii României au formulat, în perioada 1992-2018, 80 de sesizări la CCR în virtutea dreptului prezidențial înainte de promulgarea actului normative.

  Ei bine, dintre cele 80 de sesizări, 37 sunt făcute în perioada 1 ianuarie — 31 iulie 2018! În plus, Iohannis a mai sesizat CCR de două ori în 2017, de trei ori în 2016 şi de patru ori în 2015. Deci un total de 46 de sesizări!

  La mare distanță urmează preşedintele Traian Băsescu, care după 10 ani de mandate a formulat 31 de sesizări la Curtea Contituțională.

  "Câte o singură sesizare a ajuns la CCR anii 1999, 2001 şi 2004, în timp ce în perioada 1992-1998, dar şi în anii 2000, 2002 şi 2003, nu s-a înregistrat nicio sesizare", se precizează în studiul Agerpres, bazat pe date publicate de CCR.

  De menționat că CCR a publicat datele până la 31 iulie 2018, deci președintele Iohannis are șanse serioase de a-și îmbunătăți recordul.

  Așa cum spuneam, unii rămân în istorie cu recorduri ale construirii României, alții cu… altfel de recorduri. Iar spre deosebire de contemporaneitate, timpul va cerne grâul de neghină…

  Tematic

  Conflictul Iohannis-Toader a luat sfârșit. Soarta lui Kovesi, decisă de CCR
  Iohannis refuză să promulge legile din domeniul sănătăţii. Ce spune CCR
  Olguţa Vasilescu despre Iohannis şi deciziei CCR: "Este motiv clar de suspendare"
  Liderii PSD ar decide astăzi la CExN dacă merg la "poarta lui Iohannis" - "fierbere mare"
  Teodorovici îl face iar zob pe Iohannis - a devenit coșmarul președintelui!
  Iohannis iese la atac: „Guvernarea PSD a uitat să se lupte cu pesta porcină africană"
  Manda și Maior, față în față - referire la dosarele lui Iohannis și Hellvig
  Iohannis, adevărată declarație de război - angajament incredibil!
  Iohannis, declarație incredibilă, fără precedent: anunță o ”Catastrofă națională”!
  Tagurile:
  sesizări, record, CCR, Klaus Iohannis, România


  Știrile Zilei