03:29 19 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.68
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Klaus Iohannis

  Premieră absolută: Avizul pentru buget a căzut, Iohannis a suspendat ședința CSAT

  © Photo: Președintele României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  129727

  Situație în premieră în România, ședința CSAT a fost suspendată de președintele Klaus Iohannis ca urmare a neîndeplinirii consensului pentru rectificarea bugetară.

  BUCUREȘTI, 4 aug — Sputnik, Evan Răutu. A fost singura temă pe ordinea de zi, a spus Iohannis imediat după ieșirea de la CSAT, care a dat de înțeles că totul a stat în contrastul dintre rectificarea pozitivă anunțată de guvern și scăderea bugetului din domeniul siguranței naționale.

  Guvernul nu a explicat nici în mometul publicării, nici în CSAT care este motivul acestei reduceri masive, de circa 30%, consideră Iohannis.

  ”În aceste condiții de rectificare puternic pozitivă este inexplicabil de ce s-a insistat pe diminuarea fondurilor destinate siguranței statului – s-a discutat și în CSAT, guvernul nu a explicat nimic”, a declarat Iohannis, care a conschis – ”În aceste condiții nu s-a obținut consensul”.

  Mai departe, în contextul dat, Iohannis a făcut acest gest unic – a suspendat ședința CSAT.

  Revenind la scăderea fondurilor destinate siguranței, Iohannis a spus ”că nu pot fi explicate decât printr-o sintagmă de tip șicană politică”.

  ”E numai răspundere Guvernului ce se întâmplă în continuare”, a spus Iohannis, demonstrând că este conștient de eventualele dificultăți și chiar blocaje care ar putea surveni din neavizarea rectificării bugetare.

  ”Am spus că e necesară o rectificare, dar nu e admisibil să punem în pericol securitatea țării”, a spus Iohannis.

  ”România e o țară sigură, românii sunt bine apărați, dar asta nu vine de la sine, ci pentru că avem servicii performante”, a declarat Klaus Iohnanis.

  Tematic

  Scandal: Președinția îl dă în vileag pe Iohannis - a mințit despre discuția cu Dăncilă?!
  Iohannis, reacție vehementă la adresa lui Dragnea - acuzații grave
  Surpriză: Dăncilă taie din banii lui Iohannis și ai serviciilor speciale
  Tagurile:
  căzut, aviz, rectificarea bugetară, suspendare, ședință, CSAT, Klaus Iohannis, România


  Știrile Zilei