03:34 26 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.66
 • USD17.73
 • RUB0.29
 • RON4.11
 • UAH0.73
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  12611656

  "Nu sunteți rege și noi nu suntem o Republică Prezidențială, cum cred că v-au mințit consilierii - sunteți un semi, adică nici prea prea, nici foarte foarte"

  BUCUREȘTI, 5 sep — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Chiar dacă președintele Klaus Iohannis nu a publicat pe Facebook o motivație a atitudinii sale din CSAT, comentariile internauților nu au întârziat să apară. Iar o caracteristică acestora ar fi surprinderea în fața unui gest greu explicabil.

  Una dintre cele mai apreciate comentatoare de pe Facebook, Monica Krueger, o româncă stabilită în Germania, a comentat chiar pe pagina președintelui Iohannis. Și nu se zgârcește cu remarcile acute, în cel mai bun stil al presei germane.

  "Excelență, nu am comunicat de mult, m-am gândit să nu vă întrerup campania electoral", scrie ironic internauta, apropo de campania perpetuă a lui Iohannis.

  Dar, acum e bai mare, intră Monica Krueger în subiect. "Știți ce funcție detineti? Da, la aia care vă este scrisă în contractul încheiat cu poporul român, mă refer".

  "Știu că vă simțiți foarte confortabil, dupa cum bine ați afirmat", continuă Krueger. "Poate nu ați aflat dar sunteți doar un angajat al poporului. Cum să blocați o țară întreagă? Cum?"

  Apoi, atacul devine mult mai dur — Iohannis, dezechilibrat?! Repet, chiar pe pagina președintelui!

  "Dumneavoastră v-ați mai făcut în ultimul timp un control psihiatric?!", întreabă Monica Krueger. "Păreți cam palid așa… Doar un om cu un anumit dezechilibru ar putea să facă ceea ce ați făcut dumneavoastră, excelență!"

  Ironia Monicăi Krueger trece în domeniul situației reale, în care președintele a demnostrat nu o singură dată că are o opinie cel puțin ciudată despre funcția pe care o ocupă… temporar.

  "Nu sunteți rege și noi nu suntem o Republică Prezidențiala, cum cred că v-au mințit consilierii", scrie Monica Krueger. "Dumneavoastră sunteți un semi! Adică nici prea prea, nici foarte foarte".

  Iar în final, după aceste întrebări și "lămuriri", Monica Krueger îi face lui Iohannis și… niscaiva urări.

  "Mi-ar place să vă urez mai multe, și asa, mai din suflet… așa cum numai românii știu să ureze "de sănătate" — dar cred că le știți și fără să vi le scriem", scrie internauta.

  Poporul român vă trimite multe fructe de padure, mai scrie Monica Krueger — referindu-se la mure, probabil… "Multe!", completează comentatoarea.

  "Urât o să rămâneți în istoria acestui popor, EXCELENȚĂ!", scrie Monica Krueger, care încheie comentariul cu un citat din cartea jurnalistului Marius Ghilezan "ImpostURA — despre snobism şi puterea falsului": "Impostura e lista de "calităţi" a ageamiului care caută recunoaştere, confortul proscrisului în a vorbi despre lege".

  Am reprodus acest comentariu-pamflet nu doar pentru calitatea scriiturii, dar și pentru că internetul este o tribună care nu poate fi ignorată, nici chiar de un președinte… căruia nu-i convine.

  Tematic

  Știrea dimineții - PSD trece peste Iohannis, premieră în România
  Teodorovici – iată singura soluție care îl lasă fără arme pe Iohannis
  Statistică îngrijorătoare pentru Iohannis - este unic în istorie!
  Iohannis, atac grav la o țară NATO – face jocul Germaniei?
  Premierul român - "o marionetă", Iohannis - garantul investițiilor germane
  Tagurile:
  ironii, reacție, rectificarea bugetară, CSAT, Klaus Iohannis, Monica Krueger, Germania


  Știrile Zilei