21:51 11 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  George Maior

  Dublu atac la George Maior - i se aduc acuzaţii grave, se cere din nou revocarea sa

  Facebook / Ambasada României în Statele Unite ale Americii /
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  37340

  Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, şi Daniel Dragomir, fost ofiţer al Serviciului Român de Informaţii, mesaje dure după audierea de ieri a ambasadorului român la Washington, George Maior.

  BUCUREŞTI, 5 sep — Sputnik, Georgiana Arsene. Fostul şef al Serviciului Român de Informaţii şi actual ambasador al României în Statele Unite ale Americii a fost audiat în Comisia de Control a SRI, unde a făcut o serie de declaraţii ce au stârnit reacţii puternice.

  Una din acestea vine de la fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate, care spune că, atunci când l-a văzut pe Maior cum fugea de presă ca să scape inclusiv de întrebările despre relaţia acestuia cu „subsemnatul", şi-a spus un singur lucru.

  „Fereşte-mă, Doamne, de prieteni, că de duşmani mă feresc singur!", a scris Horia Georgescu pe pagina sa de Facebook. 

  Mult mai incisiv în comentarii a fost, însă, Daniel Dragomir, fost ofiţer SRI, care spune că, după audierea lui George Maior, el înţelege că ambasadorul român la Washington l-a cunoscut „vag" pe Horia Georgescu, în condiţiile în care fostul şef al ANI declarase că relaţia dintre ei era una apropiată, de prietenie, ei mergând împreună la diferite evenimente, inclusiv la ziua de naştere a acestuia, în anul 2015, potrivit informaţiilor furnizate de şeful Comisiei de Control a SRI, Claudiu Manda.

  „A folosit jurnalişti acoperiţi pentru contra-propagandă, adică a jucat cu Dumbravă şi Anaconda pe culoarul media cu banii contribuabililor, aruncând milioane de euro pe sclavii din mass media", a explicat Dragomir, într-o postare de pe blogul Romania 3.0., adăugând că protocoalele semnate „sunt ok şi au făcut parte din „momentul istoric" prin care a trecut România".

  Mai mult, Dragomir susţine că Maior a făcut intervenţii la şeful ANAF Sorin Blejnar, adică trafic de influenţă, la cel mai înalt nivel, că tranzacţiona informaţii clasificate după mandatele de securitate naţională şi că nu ştie să aibă vreun dosar la DNA şi că nici nu ştie ca Laura Codruţa Kovesi să-i fi ascuns dosare.

  „Ăştia sunt oamenii care au condus România. Mafioţi de cea mai joasă speţă care ne dădeau lecţii despre misiunea lor istorică de a lua şpăgi şi de a-şi acoperi prietenii care făceau milioane pe spatele statului român", a explicat Dragomir care a adăugat că ministrul de Externe trebuie să ceară de urgenţă revocarea mandatului lui George Maior, iar Comisia SRI trebuie să sesizeze de urgenţă Parchetul pentru investigarea faptelor de care se face vinovat ambasadorul român la Washington.

  Tematic

  „Această declaraţie ar trebui să fie de ajuns pentru rechemarea lui Maior"
  Anunţ şoc al lui Liviu Dragnea - e vizat George Maior, ambasadorul român în SUA
  Manda și Maior, față în față - referire la dosarele lui Iohannis și Hellvig
  George Maior, chemat de urgență să dea socoteală pentru declarații neautorizate!
  Tagurile:
  cerere demisie, dublu atac, Horia Georgescu, Daniel Dragomir, George Maior, România


  Știrile Zilei