21:11 16 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.70
 • RUB0.28
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  11784272

  "Alegerea dnei Firea în vârful primăriei Capitalei, a fost rezultatul pactului între clanul latifundiarilor de Ilfov și PSD-ul debusolat după dezertările lui Victor Ponta"

  BUCUREȘTI, 6 sept — Sputnik, Evan Răutu. Una dintre cele mai cunoscute publicații românești, „Q Magazine", fondată de celebra și controversata jurnalistă Floriana Jucan, a publicat acum puțin timp o adevărată bombă de presă! "Clanul Pandele gazează PSD. Dragnea nu cedează… Marea Neagră" — se intitulează articolul semnat de Nora Noapte, nume sub care au apărut multe articole din zona serviciilor speciale.

  Ideea acuzației este clară și se regăsește în mai multe aspecte abordate în articol — există o legătură între „atacul la baionetă al primarului general împotriva liderului PSD și legea exploatării resurselor naturale din Marea Neagră", legea Off shore.

  "Alegerea dnei Firea în vârful primăriei Capitalei, a fost rezultatul pactului între clanul latifundiarilor de Ilfov și PSD-ul debusolat după dezertările lui Victor Ponta, dar rămas singurul capabil să acumuleze uriașul flux de voturi negative generat de guvernarea neconstituțională a tehnocraților din Fanarul bruxellez", scrie publicația.

  De menționat că influența lui Florin Pandele în Ilfov este imensă, iar legăturile sale cu magnații locali — printre care celebrul Gigi Becali și puternicul Nelu Pastramă — îi asigură un suport important.

  Cert este că articolul din "Q Magazine" formulează mai mult… aluzii, "autoarea" se folosește de presiunile lui Hans Klemm la adresa lui Dragna și de vizitele șefilor de la OMV și Exxon la șeful PSD. Pe logica evenimentelor se formulează și acuzația:

  "Nu rămâne decât un singur răspuns logic și acesta se bucură și de confirmarea surselor Q Magazine: „totul pentru terorizarea lui Liviu Dragnea; totul pentru obținerea cvasigratuită a hidrocarburilor românești din Marea Neagră, bijuteria recent descoperită a avuției noastre naționale!""

  Mai mult, "autoarea" face o afirmație interesantă, care poate pune sub alt semn de întrebare sensul articolului:

  "Dl Dragnea a înțeles că singura șansă de a-și păstra libertatea (a sa și a membrilor familiei sale) stă în apărarea, pe cât se mai poate, a libertății, demnității și avuției naționale".

  În schimb, concluzia este una teribilă la adresa cuplului Fire-Pandele: "Avem de a face, deci, nu cu o simplă trădare în relațiile de familie pesedistă, ci cu un act de trădare națională — altul dintr-un lung și nefericit șir".

  "Oricâte simpatii ne-ar trezi lamentațiile dnei Gabriela Vranceanu-Firea-Pandele, și oricât de antipatic ne-ar fi dl Liviu Dragnea, trebuie să înțelegem că sub ochii noștri se dă nu o luptă pentru supremație între Teleorman și Ilfov, ci una între actualii guvernanți legitimi ai României și corporațiile multi-naționale care vor să ne ia țara pe nimic", scrie nora Noapte.

  Ei bine, oricât de subțire ar fi "probatoriul" prezentat de "Q Magazine", acuzația este susținută de avocatul Dan Chitic, cel care, alături de celebrul jurnalist Sorin Roșca Stănescu, a dus greul bătăliei pentru resursele României.

  "Un articol care confirma și bănuiala mea: Firea își asumă conștient rolul de kamikaze în PSD — căci nu cred in coincidențe, nici in "nebunia romantică" a dnei Firea!", scrie Dan Chitic, care conchide "Trebuie să existe și un scop precis…".

  Totuși, în final, experimentatul om de drept își ia o înțeleaptă rezervă — proba finală va fi decizia oficială. Sau, cum spune Dan Chitic — "Doar poziția lui Dragnea pe #resurse va confirma sau infirma această ipoteză!".

  Tematic

  Știrea nopții: Ciutacu intervine între Dragnea și Firea - soluție originală și provocare!
  Firea, atac virulent la Dragnea – motive ciudate, se confirmă teoria ”spatelui asigurat”
  Gabriela Firea, declarație de război: "Vreau să stârpim mafia..."
  Sondaj extrem de important propus de avocatul resurselor României - votați!
  România nu vrea să iasă din sărăcie? De ce nu îşi valorifică uriaşele resurse?
  Tagurile:
  acuzații, Q Magazine", Florin Pandele, Gabriela Firea, România


  Știrile Zilei