06:46 17 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Răzvan Savaliuc

  Savaliuc și Ciutacu – declarații incendiare despre procuroarea propusă la șefia DNA

  © Facebook / Răzvan Savaliuc
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  198491

  Cei doi ziariști de investigații sar la gâtul ministrului Toader, scoând la iveală dubla măsură aplicată, precum și ignorarea unor profesioniști

  BUCUREȘTI, 6 sept — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Azi, la ora 13, Tudorel Toader s-a ținut de promisiune și a publicat propunerea pentru șefia DNA — în persoana procuroarei constănțene Adina Florea. Imediat, presa a dezvăluit că Florea face obiectul unui dosar… chiar la DNA! Și, evident, au început controversele și declrațiilor dure la adresa celei propuse. 

  "Dacă alegerea Adinei Florea nu este doar o momeală pentru Iohannis, ca acesta să o respingă și să vină apoi Toader cu adevărata propunere, cred că este, dacă nu o gafă de proporții, o decizie cel puțin neinspirată", a declarat Victor Ciutacu pentru DC News

  Doamna Florea este urmărită penal de DNA, explică Victor Ciutacu, care precizează că "Nu spun neapărat că reclamantul are dreptare". 

  "Mi se pare aiuritor ca șeful instituției să fie urmărit penal de propria instituție", a delcrat Ciutacu remarcând că "Data trecută a candidat Elena Grecu și a fost respinsă că era urmărită penal de DNA. Ce e valabil pentru Elena Grecu nu e valabil și pentru Adina Florea?" 

  Dacă nu cumva a făcut domnul Toader o fentă, sper că e așa, a conchis Victor Ciutacu. 

  Mult mai dur la adresa ministrului Toader s-a exprimat Răzvan Savaliuc. "Ce să mai cred despre acest ministru?", a izbucnit Savaliuc. 

  "După mine, mandatul ministrului Justiției s-a remarcat printr-un singur lucru, cererea de revocare a Laurei Codruța Kovesi", a declarat Răzvan Savaliuc la Antena 3. 

  În schimb, revista fondată de Răzvan Savaliuc, Lumea Justiției, a făcut o adevărată incursiune în dosarul în care e anchetată Adina Florea. 

  "Este ciudat cum Tudorel Toader a ales să o propună la șefia DNA pe procuroarea Adina Florea, în detrimentul procuroarei Paula Tănase de la Parchetul Curții de Apel Galați, un profesionist desăvârșit, în opinia noastră", scrie Luju.ro, menționând și că Tănase a fost "hărțuita ani de zile de sistemul ticălos, tocmai din cauza dosarelor pe care le-a instrumentat și în care a deranjat interese extrem de mari, inclusiv interese ale unor colegi de-ai săi". 

  LuJU.ro prezintă și dosarul în care procuroarea Adina Florea este anchetată, un dosar "privind infracțiuni de trafic de influență, abuz în serviciu, fals, favorizarea făptuitorului".

  Tematic

  Adina Florea este propunerea lui Tudorel Toader pentru DNA
  Înalt oficial român, reclamat la DNA pentru dare de mită şi trafic de influenţă!
  Astăzi şi mâine - zile decisive pentru desemnarea noului şef DNA!
  Sârbii i-au făcut praf pe procurorii DNA, Ghiță dă un mesaj ciudat - cu adresă!
  Israelienii vor să ne cumpere fosta Curte Domnească. A intervenit și DNA
  Știrea nopții: Jaf de 2 miliarde $ - și acuzații care pot distruge DNA și demnitari!
  Acum: Ziua de foc pentru DNA - Toader pune în aplicare cea mai dură măsură!
  Decizie radicală în privința DNA, e sfârșitul proiectului Laurei Kovesi!
  Tudorel Toader - declarație surpriză despre un candidat la șefia DNA!
  Tagurile:
  Răzvan Savaliuc


  Știrile Zilei