19:55 11 August 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.55
 • RUB0.22
 • RON4.02
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  5059143

  "Ne-au fost reținute documentele, am fost urmariți cu mașinile și dubele poliției naționale", "Poliţia spaniolă acţionează la ordinele mafiei pesediste"!!!

  BUCUREȘTI, 7 sept — Sputnik, Evan Răutu. Episod de toată jena la Madrid, unde un mic grup de "protestatari" români au încercat să se apropie de Palatul Zarzuela, reședința monarhică unde avea loc primirea premierului Viorica Dăncilă de către regale Spaniei, Felipe al VI-lea.

  Grupusculul a avut pancarte inscripționate cu diverse atacuri și ironii la adresa premierului român și a PSD, s-au încercat câteva scandări, ba chiar un "protestatar" a postat o înregistrare pe Facebook.

  Mare greșeală — imaginile arată un tinerel cu evidente carențe de educație, exprimându-se greu, repetând aiurea aceleași fraze fără sens și împiedicându-se în propriile vorbe. Filmulețul, de un penibil total, aruncă o nemeritată umbră asupra românilor care au plecat în Spania la muncă — și unde sunt respectați și bine apreciați de societatea spaniolă.

  Desigur, poliția spaniolă i-a blocat pe "protestatari", i-a legitimat și i-a le-a cerut să plece imediat din zonă! Fără discuții, fără povești ca la București! În lipsă de replică și idei, autorul filmului și unii "protestatari" au emis una dintre cele mai ridicole gogomănii: "poliţia spaniolă acţionează la ordinele mafiei pesediste"!

  "Am fost practic alungați deoarece poliția a zis că nu avem voie acolo, deși ne-am mutat într-o parcare și nu ne-au lăsat nici acolo zicând că limita o pun ei, fiind o zonă securizată", scrie o "protestatară" citată de "Știri pe surse". "În cealaltă parte la Moncloa, ne-au fost reținute documentele, ca să nu mai zic ca am fost urmariți cu mașinile și dubele poliției naționale".

  Dezastru… dar nu cedăm — scrie, în final, "rezistenta".

  "Nici un stat care spune că se conduce după lege nu permite anarhia și preluarea ostilă a drumurilor și piețelor publice de grupuri fără autorizație, asa cum se întâmplă în România", a comentat pe seama celor petrecute la Madrid preotul american de origine română Chris Terhes.

  Menționăm că, printre subiectele abordate de premierii României și Spaniei a fost "buna integrare în societatea spaniolă a celor peste un milion de români care trăiesc și muncesc în această țară", aceasta în contextul "nivelului excelent al relațiilor între România și Regatul Spaniei".

  Tematic

  Lecție dură din Germania pentru Diaspora: "Șezi blând, plătește-ți taxele și impozitele"
  A fost un „protest al diasporei” sau nu? Cum au manipulat rețelele de socializare și presa
  "E o tentativă de lovitură de stat, diaspora e paravanul!" - concluzie șocantă!
  Tagurile:
  protest, reacție, poliția, primire, Felipe al VI-lea, Viorica Dăncilă, Spania


  Știrile Zilei