03:58 23 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Premierul Viorica Dăncilă

  Dăncilă trece la măsuri dure. Le trimite controlul pe cap!

  © Photo: Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  221021

  Viorica Dăncilă spune că "oamenii nu mai au răbdare, îşi doresc autostrăzi" și a dispus o anchetă pentru a verifica "dacă unele dintre obstacole sunt reale".

  BUCUREȘTI, 7 sept — Sputnik, Daniel George Nistor. Corpul de control al prim-ministrului va efectua o anchetă pentru a afla cauzele pentru care este blocată demararea construirii tronsonului de autostradă Piteşti-Sibiu.

  Premierul Viorica Dăncilă a avut vineri o întânire, la Mioveni, cu oficialii uzinei Dacia.

  "Am discutat despre autostrada Piteşti-Sibiu, am explicat că într-adevăr pe tronsonul 2 şi 3 mai sunt probleme. Am trimis Corpul de control al prim-ministrului pentru a verifica care sunt obstacolele, dacă ele într-adevăr există. Am înţeles că pe tronsonul 3 sunt câteva obstacole geologice, aş vea să văd care sunt aceste probleme pentru a putea găsi o soluţie rapidă", a declarat Dăncilă, potrivit Mediafax

  "Sunt convinsă că oamenii nu mai au răbdare, oamenii îşi doresc autostrăzi în România. Ştim că unele dintre obstacole sunt reale, nu vreau să bănuiesc pe nimeni de lucruri ascunse, dar au existat şi obstacole care nu erau pliate pe realitate — ştim de acei urşi care nu existau, de acei lilieci care nu existau, şi acest lucru ne face să fim mult mai atenţi, ca să revigorăm un pic lucrurile", a afirmat prim-ministrul, după întâlnire cu repezentanții producătorului auto.

  Întrebată dacă ar trebui demise persoanele care blochează proiectele, Dăncilă a răspuns: "Părerea mea este că toţi cei care au blocat sau vor bloca trebuie să plece acasă. Nu există o justificare să blochezi un proiect atât de important, fie ele de infrastructură, fie ele alte proiecte. Deci, chiar aceasta este logica, noi vrem să vedem dacă există blocaje, să ridicăm aceste blocaje, dar nici să lăsăm ca aceste blocaje să se mai repete. Vrem să vedem care sunt soluţiile, astfel încât să putem să le rezolvăm".

  Pe 26 iulie, despre autostrada Sibiu-Piteşti, Lucian Şova a spus că "a fost depus studiul de evaluare adecvată, deci ultimul document care ţine de acordul de mediu. Am descoperit că în cadrul acestui document ni se recomandă să facem două viaducte, care trec peste drumul naţional 7, peste calea ferată şi peste râul Olt fără să atingă Autostrada, dar din perspectiva de mediu sunt absolut necesare şi sunt finanţabile pe fondurile europene. Până la sfârşitul anului vom avea acordul de mediu".

  Tematic

  Dăncilă pune cărțile pe masă. Iată ce argumente are
  Protestatarii anti-Dăncilă făcuți de râs și luați la goană! Protestul - ridicol total!
  Asul din mâneca Vioricăi Dăncilă. Îi bate cu armele lor
  Știrea nopții: Veste de prim rang pentru Viorica Dăncilă!
  Demisie în Guvernul Dăncilă!
  Doar un "vis frumos"? Dăncilă promite o nouă stațiune de lux pe Litoral
  Dăncilă dă bani frumoși marilor firme. Asistații social primesc mai puțin
  Dăncilă îl "învinge" iar pe Iohannis. Dar la ce ne folosește?
  RADET, contraatac la planul propus de Firea premierului Dăncilă
  Ştirea nopţii: S-a stabilit când va fi schimbată Viorica Dăncilă - surpriză!
  SRI întoarce cazul de „înaltă trădare" al Vioricăi Dăncilă - lovitură!
  Tagurile:
  Dacia, prim-ministru, Corpul de control, Viorica Dăncilă, România


  Știrile Zilei