07:50 23 August 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.89
 • RUB0.27
 • RON4.19
 • UAH0.72
  George Maior

  Scandalul momentului: George Maior, implicat din toate direcțiile - poze șoc!

  © Facebook / Ambasada României în Statele Unite ale Americii
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  82550

  "Dacă Guvernul va începe procedura de rechemare a domnului Maior - și eu sper să înceapă - sunt convins că domnul Iohannis îl va ține în brațe, sunt convins!"

  BUCUREȘTI, 10 sept — Spiutnik, Dragoș Dumitriu. "Maior revine în țară, preia partidul lui Ponta și destructureaza PSD" — atât de simplu… adăuga la comentariul său jurnalistul politician și "ofițer acoperit" Robert Turcescu.

  Era a doua zi după chemarea lui Maior la București, pentru a da explicații la centrala MAE despre reacția sa referitoare la celebra declarație a lui Rudolph Giuliani.

  "A fost în perioada asta în Romania și au fost ceva tulburări la partid", a spus Dragnea aseară, în emisiunea "Subiectiv", completând — "Doar marcam o coincidență".

  Cert este că George Maior a venit în țară, a făcut un galop de sănătate pe la Meleșcanu și pe la Comisia lui Manda, s-a văzut cu Iohannis, apoi a plecat "Back in the USSR". Glumesc, acela era cântecul formației Beatles, însă nu, lui George Maior îi place Paul McCartney, dar s-a întors la Washington.

  Dar, ce să vezi, aseară, președintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat un fel de comandă… și a făcut-o în public: ar fi bine ca Guvernul să înceapă procedura de rechemare a ambsasadorului George Maior!

  "Dacă Guvernul va începe procedura de rechemare a domnului Maior — și eu sper să înceapă — sunt convins că domnul Iohannis îl va ține în brațe, sunt convins!", a declarat Liviu Dragnea aseară, la Antena 3.

  De ce să facă Guvernul asta — și cum? "Meleșcanu este un om de o eleganță rară", spune Dragnea "dar în vreme de război, pentru că noi suntem la apogeul acestui război", se pare că eforturile sale nu sunt suficiente.

  "George Maior crede că e și acum șeful SRI", atrage atenția Dragnea. „Face jocuri, discuții, cu oamenii din PSD, din toate sferele"

  Dar de unde știe asta Dragnea? "Așa mi-a zis cineva", vine răspunsul halucinant al președintelui PSD.

  Interesant este că imediat după emisiunea lui Răzvan Dumitrescu (în care a evoluat Dragnea aseară), Victor Ponta a publicat o fotografie în care apar George Maior și Liviu Dragnea într-o îmbrățișare frățească, iar pe o canapea stă însăși cel mai temut dintre pământeni, Laura Kovesi! Iar toată lumea pare veselă și șarmantă!…

  Liviu Dragnea și George Maior
  Liviu Dragnea și George Maior

  "Da, stimați români — Liviu Dragnea lupta de mult cu Maior, cu Kovesi, cu Statul Paralel, cu Soros — bla bla/ din interior lupta cu ei! Minciuni ridicole pentru cei care încă mai vor să se lase prostiți!", a scris Ponta.

  Apoi, în mod bizar, Ponta speră "să îl întrebe Răzvan Dumitrescu în direct în emisiune", ceea ce nu prea se mai putea, fiindcă… gata, Dragnea plecase din emisiune când Ponta publica fotografia! Dar, cine știe, o mică eroare.

  Dar și mai bizară pare fotografia, care aduce puțin cu "opera" "Gabi Oprea în biroul lui Obama", adică pare un pic trucaj, mai ales dacă ne uităm atent la zona în care se suprapun personajele principale. Umbrele, luminile, nu prea par de acolo…

  Dar ideea contează, că Ponta îl folosește tot pe George Maior pentru a lovi în Dragnea!

  De partea cealaltă a Atlanticului, Maior face diverse acțiuni care dovedesc o anumită încordare. Sau o neliniște. Spre exemplu, Ambasada României publică o postare intitulată "Centenarul României, promovat în faţa a zeci de mii de americani pe stadionul echipei de baseball Washington Nationals".

  "Centenarul României, onorat prin invitarea ambasadorului George Cristian Maior de a da lovitura de începere a meciului de baseball dintre echipele Washington Nationals şi Chicago Cubs", se precizează în postarea în care apar și câteva poze inedite cu George Maior, îmbrăcat în tricou roșu-PSD aruncând mingea, mă rog pozând fericit și mândru pe stadion.

  România a fost invitată, spune Ambasada "să participe la evenimentul „Taste of the World", și acest prilej, Ambasada României "a pregătit un eveniment de promovare a Centenarului şi a tradiţiilor culturale româneşti".

  "Ambasadorului României, George Cristian Maior, i-a fost conferită onoarea de a da lovitura de începere a meciului (first pitch), iar drapelul României a fost prezentat pe terenul de joc în cadrul unei ceremonii oficiale".

  George Maior a mulţumit gazdelor pentru "onoarea făcută României, într-un moment special pentru ţara noastră, când aniversăm 100 de ani de la întregirea naţiunii române".

  „Preţuiesc în mod special onoarea deosebită pe care clubul de baseball din capitala SUA a făcut-o României, de a ne invita la acest eveniment unic, faptul că zeci de mii de americani din zona Washington, D.C. au avut ocazia să afle despre România, despre aniversarea Centenarului, despre tradiţiile noastre, este un lucru deosebit care ajută la strângerea şi mai puternică a legăturilor dintre cele două ţări", a declarat Maior.

  Realitatea e că, în poze, tribunele par mai mult goale — deci "zeci de mii de spectatori americani" poate au fost, de fapt, "telespectatori". Pe pagina Washington Nationals nu se menționează nimic de "lovitura de începere" a lui Maior, nici de steag…

  Deci… mare onoare pentru România Centenară că ditamai ambasadorul a aruncat beșica la un meci de țurcă americană sub privirile neatente ale câtorva mii (dacă nu doar sute!) de spectatori neatenți, nebăgat în seamă de presa din SUA, nici măcar menționat de clubul gazdă!

  Apoi, din poze se vede cum niște unii în bermude s-au înghesuit la mâncare și băutură pe gratis oferite de Ambasada lui Maior. Din nou, mare onoare pentru țara a cărei Regină Maria făcea să vuiască marea presă americană acum 100 de ani! De la admirația pe care Regina Maria o stârnea înaltei societăți, presei și opiniei publice din SUA și până la indiferența mestecătorilor pe gratis din pauza meciului… e chiar calea de la România Mare la… România "parteneră" sau "integrată".

  Da, e marea reușită a Ambasadei lui George Maior, căruia un senator PNL îi comentează la postare: "Felicitări, domnule ambasador! Aceasta este adevărata măsură a valorii dumneavoastră!". O fi servilism, o fi ironie?… În oricare variantă îmi pare rău pentru George Maior, un om (și fost coleg) pentru care am un respect declarat. Dar cel mai rău îmi pare pentru țara noastră, ajunsă să se bucure pentru asemenea "reușite"!

  Am redat acest "eveniment" tocmai pentru că un intelectual ca George Maior, provenit dintr-o familie de patrioți de seamă, nu se poate coborî la un asemenea nivel decât dacă e într-o situație cu totul neobișnuită.

  Ceea ce înseamnă că ori pregătește ceva — ori i se pregătește ceva!

  Tematic

  George Maior, o nouă lecție: provocări și demonstrație de forță!
  „Această declaraţie ar trebui să fie de ajuns pentru rechemarea lui Maior"
  Anunţ şoc al lui Liviu Dragnea - e vizat George Maior, ambasadorul român în SUA
  Manda și Maior, față în față - referire la dosarele lui Iohannis și Hellvig
  Manda, atac decisiv la Maior - dezvăluire teribilă, îl poate termina!
  George Maior, chemat de urgență să dea socoteală pentru declarații neautorizate!
  Tagurile:
  extern, pe interior, implicări, scandal, PSD, George Maior, Liviu Dragnea, Victor Ponta, SUA, România


  Știrile Zilei