17:32 09 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.33
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.73
  Strângere de mână

  Șoc la Bruxelles: unificarea naționaliștilor! Salvini și omul lui Trump au bătut palma

  Sputnik / Виталий Белоусов
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile europarlamentare 2019 (189)
  121690

  O construcție politică de tip umbrelă, cu sediul chiar la Bruxelles, marchează un pas important în coagulărea unui pol naționalist european, capabil să dea lovitura de grație globaliștilor.

  Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei

  BRUXELLES, 10 septembrie, Sputnik, Daniela Porovăț. Reunificarea naționaliștilor europeni a prins contur o dată cu întâlnirea de la Roma a fostului consilier al lui Trump, Steve Bannon, cu liderul Lega Nord, Matteo Salvini, cei doi demarând o colaborare în vederea alegerilor europarlamentare.

  Steve Bannon, care a creat Mișcarea, o construcție politică de tip umbrelă, care își va stabili sediul chiar la Bruxelles, sub care vrea să adune toate partidele naționaliste și populiste în vederea unui succes fulminant la alegerile europarlamentare, marchează astfel un prim pas important în vederea coagulării unui pol naționalist unic la nivel european, capabil să dea lovitura de grație globaliștilor.

  Deja Salvini, care este cel mai cunoscut ministru de Interne din UE prin lupta pe care o duce împotriva imigrației, anunțase anterior dorința sa de a pune umărul la construirea unei mișcări eurosceptice și suveraniste europene, iar Marine Le Pen, care conduce Adunarea Națională (fostul partid Frontul Național), a anunțat că partidul ei va merge în campania pentru europarlamentare pe aceeași linie cu Liga Nordului din Italia, cu care se află de altfel în același grup politic în Parlamentul European.

  Implicarea lui Steve Bannon dă însă o nouă direcție mișcării naționaliste pan-europene, una care are legătură cu conservatorii americani.

  În primul rând, că anumite centre de putere din SUA au interesul să îi pună la punct pe Merkel și pe Macron sprijinind naționaliștii, motiv pentru care acum le este mai greu eurocraților de la Bruxelles să-i demonizeze pe aceștia din urmă sub pretextul că sunt apropiați de Rusia de vreme ce acum este vorba de o implicare americană.

  În al doilea rând, niciodată naționaliștii nu au avut atât de multe voturi în sondaje și atât de multe țări în care să ia avânt, următoarea pe listă fiind Suedia unde populația, sătulă de imigranți, dă semne că virează tot înspre o formațiune de dreapta anti-Bruxelles.

  În al treilea rând, dacă Fidesz-ul lui Viktor Orban va fi exclus din PPE, discuție care se poartă tot mai aprins între popularii europeni, drumul său firesc va fi tot înspre alianța cu Salvini și cu partidele naționaliste, ceea ce va întări Mișcarea lui Steve Bannon cu prestigiul Ungariei și al unui premier care duce pe cont propriu o luptă anti-Bruxelles de mulți ani.

  Așadar, eurocrații au de ce să fie speriați. Mai sunt doar câteva luni până în mai 2019, când toate țările din UE vor vota pentru o nouă configurație a Parlamentului European din care va reieși și formula puternicei Comisii Europene, cea care conduce, de fapt, Europa.

  Naționaliștii, în formula unei colaborări pe plan european și a strângerii rândurilor, au șansa de a deveni al treilea grup ca pondere în Parlamentul European și, din această poziție, să aibă un vot decisiv în stabilirea viitorului politic al Uniunii, putând înclina balanța în orice direcție își vor dori și devenind astfel un pericol real pentru aranjamentele de culise ale globaliștilor care se bazau până acum pe docilii populari și socialiști europeni care asigurau status quo-ul de neclintit al Bruxelles-ului, împărțindu-și funcțiile și controlul între ei fără dificultăți pentru că aveau de îndeplinit aceleași politici anti-naționale. Acest lucru a devenit evident în problema imigrației, unde socialiștii și popularii au executat ordinele în egală măsură, deschizând porțile Europei și creând cea mai gravă criză de la căderea comunismului încoace.

  Cu naționaliștii constituiți într-un front unit, frăția globalistă de la Bruxelles se confruntă pentru prima oară cu o problemă reală: o seamă de partide alese democratic, cu un număr semnificativ de europarlamentari, care vor spune nu jocurilor anti-naționale ale instituțiilor europene.

  Va fi pentru prima oară în istoria UE când vocea națiunilor se va face auzită și va putea împiedica planurile globaliste și tocmai de aceea alegerile din 2019 vor fi cele mai importante de la înființarea Uniunii.

  Тема:
  Alegerile europarlamentare 2019 (189)

  Tematic

  Naționaliștii din Belgia vor să-l înainteze pe Puigdemont la europarlamentare
  Bătălia Europei: globaliști versus naționaliști. Din nou, România nu contează
  Tagurile:
  detalii, circumsatanțe, unificarea naționaliștilor, Steve Bannon, Matteo Salvini, SUA, Italia


  Știrile Zilei