19:23 23 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.55
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Claudiu Manda

  Acum: încercare grea pentru Claudiu Manda, e momentul zilei!

  © Photo: Facebook / Claudiu Manda
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  153530

  De răspunsurile/rezultatele pe care le va obține azi senatorul Claudiu Manda depind multe evenimente din viitorul apropiat - "Ne-am asumat politic!"

  BUCUREȘTI, 13 sept — Sputnik, Dragoș Dumitriu. La începutul săptămânii, președintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, senatorul Claudiu Manda a anunțat că îl va audia pe Directorul SRI, Eduard Hellvig. Ori, termenul pentru audiera a fost stability pentru azi, joi, de la ora 11.00.

  Temele anunțate sunt numeroase, printre ele numărându-se protocoalele SRI, incidentele din 10 august şi pesta porcină africană — plus, probabil, chestiuni apărute în ultimele zile, cum ar fi înregistrările prezentate de Răzvan Savaliuc.

  Desigur, problemele legate de bugetul SRI vor fi pe agenda directorului instituției, Hellvig. "Să vă aşteptaţi la o şedinţă destul de lungă", a spus, în prealabil, senatorul PSD.

  "Sunt subiecte legate de protocoale semnate de SRI de-a lungul timpului, inclusiv ultimul protocol, cel pe care l-am văzut în spaţiul public", a declaret Claudiu Manda. "O să vorbim de bugetul SRI, o să vorbim despre pesta porcină, despre evenimentele din 10 august, să vedem dacă sunt şi alte lucruri pe care SRI doreşte să le aducă în atenţia noastră".

  În legătură cu dezvăluirile produse de "Lumea Justiției", Manda a declarat că le-a urmărit în mass media. "Am văzut şi eu ce a apărut în spaţiul public".

  "Rămâne să vedem dacă SRI a ştiut despre acest lucru", a spus Manda. "Sigur că, în măsura în care o să avem răspunsuri şi o să putem să le oferim opiniei publice, o să o facem".

  Subiectul fierbine este încă cel al protocoalelor SRI, iar Manda afirmă că există un mare interes în Parlament pe acest subiect, ca despre modificările legislative în domeniul Intelligence.

  "Aşa cum ne-am asumat politic, ne dorim ca toate aceste suspiciuni de intervenţie a serviciilor în zona de justiţie sau în zona politică să nu mai existe, să legiferăm în acest sens", a declarat Claudiu Manda, transmite Agerpres

  În mod cert, audierea directorului SRI într-un context atât de încărcat va putea aduce multe lămuriri. Pe de altă parte, Eduard Hellvig, chiar dacă nu are experiența complexă a predecesorului său, George Maior, s-a arătat dornic să schimbe relaționarea principalei instituții de Intelligence cu Parlamentul. Deci, acum e momentul pentru a vedea dacă Hellvig a vorbit serios sau doar a făcut declarații… politice.

  Iar de răspunsurile/rezultatele pe care le va obține azi Claudiu Manda depind multe evenimente din viitorul apropiat — de la cele legate de justiție, la manifestații — și până la problemele grave din agricultură, "dezastrul", cum se exprima președintele Iohannis.

  Tematic

  Ultima oră: SRI a dezvăluit celebrul Protocol la cel mai înalt nivel în Justiție!
  Șeful SRI, Eduard Hellvig, la un pas de demisie
  Manda și Maior, față în față - referire la dosarele lui Iohannis și Hellvig
  Lovitură de teatru: Hellvig și Lazăr -trimiși în penal, demers incredibil!
  Tagurile:
  Subiecte, audiere, Comisia de Control a SRI, Eduard Hellvig, Claudiu Manda, România


  Știrile Zilei