07:37 24 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.70
  Manifestație, imagine simbol

  Doar câteva ore până la marele Eveniment care ar putea schimba Soarta României!

  © Sputnik / Мирослав Ротарь
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  5013205

  "Toți suntem chemați să ne facem datoria față de noi și față de țară", "O Românie în genunchi nu poate fi o Românie puternică". "Iohannis să își respecte jurământul"

  BUCUREȘTI, 15 sept — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Numeroșii susținători ai avocatei Ingrid Mocanu au putut afla că mâine, la ora 12, se pot întâlni cu distinsa juristă dar și cu alte personalități care s-au remarcat în bătălia pentru România.

  "Ne vedem mâine la 12, la protest, în Parcul Izvor", scrie cunoscuta juristă, adăugând și ideile principale ale mitingului de mâine: „Nu lăsați hoții să ne fure resursele!”. ”Nu lăsați politicienii vânduți străinătății să pună mâna pe bogățiile țării noastre!".

  Am început cu distinsa juristă, dar, de fapt, ideea organizării manifestației îi aparține unui om de drept la fel de cunoscut — avocatul Dan Chitic.

  Încă de acum o lună, Dan Chitic a lansat o petiție online și a propus mitingul "#ÎNTÂIROMÂNIA", creând și un eveniment pe Facebook.

  "Duminică, 16 Septembrie la ora 12, în Parcul Izvor, alveola din fața Palatului Parlamentului, sunt chemați la un miting autorizat toți cei cărora le pasă de România, indiferent de culoarea lor politică: de dreapta, de sânga, apolitici sau antipolitici — toți suntem chemați să ne facem datoria față de noi și față de țară!", scria Dan Chitic la mijlocul lui august, în prezentarea evenimentului.

  Îi chem să ni se alăture pe toți cei care vor #RomâniaDemnă și care sunt convinși că avem nevoie de #ResursePentruViitor, "toți cei care vor să benficieze de ceea ce le aparține, de ce le-a dat cu generozitate Dumnezeu — bogățiile din subsolul Mării Negre!", scria mobilizator avocatul.

  "Toți trebuie să fim în stradă pentru a cere Parlamentului să voteze Legea offshore în varianta în care României îi va reveni cel puțin 30% din bogățiile sale!", transmitea Chitic, îndemnând cetățenii "Să cerem parlamentarilor noștri să apere interesele celor care i-au trimis în Parlament, să spunem într-un glas #RomâniaSuverană!".

  Mesajul era și pentru președinte, căruia Dan Chitic consideră că trebuie să I se ceră "să nu mai cedeze în fața traficului de inflență făcut de către corporțiile petroliere și marile puteri", dar și "să nu mai saboteze o lege care va aduce României peste 40 miliarde de dolari".

  "Trebuie să îi cerem lui Klaus Werner Iohannis să își respecte jurământul dat la învestitură și să își dea "toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respecte Constituţia şi legile ţării, să apere democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României"", scrie Chitic în mesajul său — iar alternativa, e simplă — "Dacă nu, să plece!"

  Chitic propune și câteva mesaje care să fie inscripționate pe pancarte, la miting: 

  — #ÎntâiRomânia sau #RomaniaFirst;
  — #ResurseleRomâneștiRomâniei sau #RomaniasResources4Romania
  — #RespectăPentruAFiRespectat sau #Respect2BRespected
  — #UnițiPentruRomânia
  — #AliațiNuSlugi sau #AlliesNotServants
  — #ResursePentruDezvoltare
  — #ResursePentruSperanțe
  — #ResursePentruViitor
  — #ResursePentruRomânia
  — #UnițiPentruResurse
  — #LuptămPentruViitor
  — #RedevențeCaAfară
  — #AlianțaNaționalăPentruResurse

  Reacții unor personalități au fost prompte:

  „Susțin mitingul pentru resursele românești din subsolul Mării Negre, pentru o variantă corectă a Legii Offshore!", scrie deptatul Liviu Pleșoianu. "Personal, voi duce lupta mai departe în Parlament, până când această Lege, în forma sa cu adevărat bună pentru România, va fi publicată în Monitorul Oficial. În același timp, susțin mitingul organizat LEGAL de Dan MV Chitic.

  Pleșoianu a postat și protocolul pentru organizarea mitingului semnat de Dan Chitic cu Primăria Capitalei.

  "Un singur gand: de la Revoluția din 89 toți au profitat de noi, să-i mulțumim și pe americani, i-am mulțumit. Să-i mulțumim și pe nemți, i-am mulțumit. Să-i mulțumim și pe francezi, i-am mulțumit și pe ei. Să-i mulțumim și pe chinezi, pe olandezi, pe austrieci, pe kazaci, pe toți. Ia să ne mai mulțumim și noi pe noi!"

  Acest text excelent gândit îi aparține colonelului Daniel Dragomir, acest Snowden român. "Ia să mai spunem STOP. Românii trebuie să fie pe primul loc, iar resursele României nu sunt nici ale lui Dragnea, nici ale lui Tăriceanu, nici ale lui Iohannis, Orban sau Cioloș".

  "O Românie în genunchi nu poate fi o Românie puternică. Iar eu doresc, cu toată ardoarea, o Românie liberă și puternică", încheie ofițerul de Intelligence.

  Am citat doar câțiva dintre cei care vor participa la miting. Mesajele superbe, spirtul patriotic au însoțit ideea lansată de Dan Chitic, mesaj susținut puternic și de prestigiosul cotidian "România Liberă", preluat de scriitorul creștin-naționalist Iulian Capsali.

  Evenimentul, mitingul de susținere a dreptului României de a dispune și profita de propriile resurse ar putea avea o influență majoră pentru viitorul nostru. Personal, sunt convins că participarea va fi numeroasă, iar asta va fi o încurajare pentru cei care se bat, în forurile de decizie, pentru România.

  În concluzie, mâine, la ora 12, Parcul Izvor va găzdui o adevărată adunare a patrioților, indiferent de opiniile politice, toți având însă aceeași convingere: Intâi România! 

  Tematic

  România nu vrea să iasă din sărăcie? De ce nu îşi valorifică uriaşele resurse?
  De ce ne vor străinii pământurile: resursele bio unice de care dispunem (VIDEO)
  Un străin către români: „Controlați-vă resursele până nu vi se iau din mâini!”
  România este pe locul 5 în Europa la resursele subsolului
  Legea offshore. "Ticăloșie, am fost vânduți pentru 65% din cât ni se cuvine"
  Legea offshore: Ce câștigă statul și cum sunt protejați muncitorii români
  Tagurile:
  îndemn de a participa, mesaje, ÎNTÂIROMÂNIA", mitingul ", Daniel Dragomir, Liviu Pleșoianu, Ingrid Mocanu, Dan MV Chitic, România


  Știrile Zilei