18:28 17 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.85
 • USD17.69
 • RUB0.28
 • RON4.20
 • UAH0.68
  Liviu Dragnea

  Problemă de ultimă oră pentru Liviu Dragnea - la momentul "potrivit"

  © AP Photo / Vadim Ghirda
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  193761

  Decizia de acum puțin timp vine într-un moment delicat, în care Liviu Dragnea este atacat din toate pozițiile, inclusiv din interiorul PSD - și în care în PSD sunt frământări.

  BUCUREȘTI, 17 sept — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum puțin timp, Curtea Constituţională a României a decis amânarea, pentru pentru data de 16 octombrie, a dezbaterilor în baza sesizărilor formulate de preşedintele Iohannis, PNL, PMP şi USR privind modificările aduse Codului penal şi Legii pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

  CCR a fost sesizată și de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la instanța supremă urmând a fi judecat și un caz extrem de notoriu, direct afectat de modificările propuse. Mai precis, un complet de cinci judecători va pronunța o soluție în dosarul în care președintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu, faptă pentru care a și fost condamnat de completul de 3 judecători de la ÎCCJ la 3,7 ani de închisoare cu executare.

  Ori, procesul lui Dragnea va avea loc la finele lui septembrie, în timp ce decizia CCR, care ar putea confirma constituțional precizări în privința faptei de abuz în serviciu a fost amânată după această dată, pe 16 octombrie.

  "Judecătorul raportor nu a reușit să depună raportul și concluziile scrise. A motivat că nu a avut timpul necesar din cauza complexității speței", au declarat surse citate de Newsteam.

  În acest fel, amânarea de către CCR vine într-un moment delicat, în care Liviu Dragnea este atacat din toate pozițiile, inclusiv din interiorul PSD. În același timp, validarea modificărilor la legile penale de către CCR, deci o posibilă pârghie pentru apărarea lui Dragnea, ar fi provocat un val de proteste — în același moment în care în PSD sunt frământări.

  Cu alte cuvinte, cu toate riscurile de rigoare, CCR a acționat după modelul președintelui său, Valer Dorneanu — cu tact, înțelept și profesionist.

  Tematic

  Eroare în justiție, Dragnea scapă de condamnare
  Iohannis, după atacul la Legile Justiţiei, a promulgat prima dintre ele: ”Am fost obligat”
  Ultima oră: Comisia pentru Legile Justiției a adoptat modificarea esențială!
  Tagurile:
  modificări justiție, amânare dezbateri, proces, Curtea Constituţională, Liviu Dragnea, România


  Știrile Zilei