09:32 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  George Cristian Maior

  Lovitura fatală pentru George Maior, e oficial!

  © Photo : Facebook / Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy in US
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2871121

  Este oficial - a fost declanșat demersul care poate duce la încetarea mandatului lui George Maior de la Washington, șansele sunt foarte mari.

  BUCUREȘTI, 17 sept — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum puțin timp, Comisia de Politică Externă a Senatului a decis să se adreseze ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, printr-o scrisoare, document votat cu 6 la 4. Scrisoarea cere ministrului că analizeze "oportunitatea rechemării lui George Maior din funcţia de ambasador al României în SUA".

  "Scrisoare nu o s-o dăm publicităţii, ea trebuie citită de domnul ministru", a precizat senatorul PSD Cristian Dumitrescu, președintele Comisiei. "Dacă ministrul Meleșcanu va dori să o facă publică, atunci poate să o facă publică".

  În această scrisoare am făcut o argumentaţie, spune Dumitrescu. "Ea a fost realizată pe baza unui raport făcut de un raportor, domnul Călin Popescu Tăriceanu".

  Totuși, președintele Comisiei de Politică externă a dezvăluit "fraza finală a acestei informări, la care am ataşat şi raportul domnului ambasador şi stenogramele discuţiilor care au avut loc cu acest prilej".

  "Comisia de politică externă a Senatului se aşteaptă ca la nivelul MAE să aibă loc o analiză menită a stabili măsura în care menţinerea mandatului de ambassador în SUA al domnului George Maior se mai identifică şi mai este utilă intereselor României şi parteneriatului strategic româno-american", este poziţia Comisiei, după audierea lui George Maior.

  Să amintim că Teodor Meleșcanu este ministru propus de ALDE, partidul lui Călin Tăriceanu, cel care a și propus chemarea lui Maior de la Washington pentru audieri.

  De menționat și că Tăriceanu a fost principalul sprijin al lui Meleșcanu în momentele în care acesta a fost criticat și contestat de Opoziție, de presă sau chiar de personalități din PSD.

  "Am avut o discuţie, o să vedem care e şi părerea Parlamentului — din punctul meu de vedere, i-am spus şi personal că nu e normal ca diplomat să se implice în dezbateri de acest tip", declarase Teodor Meleşcanu după întâlnirea cu Maior după chemarea acestuia la audierile din Comisia Senatului, la cererea lui Călin Tăriceanu.

  Tematic

  Scandalul momentului: e pregătită lucrarea "Sufrageria 2" - cu Maior și Dragnea!
  Scandalul momentului: George Maior, implicat din toate direcțiile - poze șoc!
  Dublu atac la George Maior - i se aduc acuzaţii grave, se cere din nou revocarea sa
  George Maior, o nouă lecție: provocări și demonstrație de forță!
  „Această declaraţie ar trebui să fie de ajuns pentru rechemarea lui Maior"
  Anunţ şoc al lui Liviu Dragnea - e vizat George Maior, ambasadorul român în SUA
  Manda și Maior, față în față - referire la dosarele lui Iohannis și Hellvig
  Manda, atac decisiv la Maior - dezvăluire teribilă, îl poate termina!
  George Maior, chemat de urgență să dea socoteală pentru declarații neautorizate!
  Nou atac devastator la George Maior, implicații majore la Washington
  Premieră: "Statul Paralel" dezvăluit - cine e în conducere, acuzații teribile pentru Maior
  Tagurile:
  rechemat, ambasador, George Maior, românia, SUA


  Știrile Zilei